Nieuws West-Vlaanderen Bakkerij uit Jabbeke verkozen tot provinciaal winkel ambassadeur

Bakkerij uit Jabbeke verkozen tot provinciaal winkel ambassadeur

Bakkerij uit Jabbeke verkozen tot provinciaal winkel ambassadeur

JABBEKE – 52 West-Vlaamse winkeliers zijn door hun klanten verkozen tot ambassadeur van ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. Tijdens een online finale op 17 juni werden de lokale ambassadeurs onthuld en in de kijker gezet. Bakkerij Laurens uit Jabbeke werd tot provinciaal ambassadeur verkozen.

Het concours komt er op initiatief van de POM West-Vlaanderen en OC West (Ondernemerscentra West-Vlaanderen). Bedoeling van de hele campagne is om het ‘hier winkelieren‘ bij de lokale middenstand te promoten, zeker geen overbodige luxe.

De toegevoegde waarde van de lokale handelaar en ondernemer kan nooit genoeg benadrukt worden, aldus Jean de Bethune, provinciaal député. “Toen de handelszaken tijdens de corona de deuren moeste sluiten, waren onze steden en gemeenten doods”, aldus de Bethune. “Het belang van het lokaal kopen kwam hierdoor wel positief onder de aandacht. Deze trend nemen we dan ook mee in ons provinciaal beleid.”

Per stad of gemeente werd één ambassadeur benoemd. In de grote steden leverde dat volgende laureaten op. In Kortrijk ging die prijs naar broodwinkel Soens, in Oostende naar Ithakashop, in Brugge naar Traiteur Fons , in Ieper naar ‘t’een en ’t ander’ en in Roeselare naar Dranken Jo. Maar de hoogste provinciale onderscheiding was weggelegd voor een bakkerspaar uit Jabbeke.

foto: Bakkerij Laurens (Het Nieuwsblad)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.