Nieuws West-Vlaanderen Balta overweegt verkoop Europese divisie tapijttegels

Balta overweegt verkoop Europese divisie tapijttegels

Balta overweegt verkoop Europese divisie tapijttegels

SINT-BAAFS-VIJVE – Het beursgenoteerde Balta probeert zijn aanzienlijke schuldenberg (283 miljoen euro netto eind 2020) substantieel te verminderen. Eén van de mogelijkheden is de verkoop van Modulyss, het Europese merk voor tapijttegels.  

Het nieuws over de mogelijke verkoop is afkomstig van de krant De Tijd. Een van de kandidaten was Mohawk, met wie onderhandeld wordt zonder dat het tot een slotakkoord kwam. Mohawk is zoals bekend de moedermaatschappij van Unilin, Spano en IVC.

Balta is goed voor een omzet van 561 miljoen euro en een bruto bedrijfswinst van 68 miljoen. De meerderheid in Balta is in handen van het Amerikaans investeringsfonds Lone Star, dat tekent voor 54 procent. Uit diverse bronnen blijkt dat Lone Star op zoek is naar exit voor zijn participatie. De beurs houdt om en bij de 40 procent aan.

Balta zou volgens insiders ook nog zijn divisie ‘tapis plain’ in de etalage willen zetten. Balta is tot nader bericht nog altijd de grootste tapijtgroep van Europa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.