Nieuws West-Vlaanderen Barco bijt van zich af met nakende kapitaalverhoging

Barco bijt van zich af met nakende kapitaalverhoging

Barco bijt van zich af met nakende kapitaalverhoging

KORTRIJK – Stil staan is altijd een beetje verliezen in het bedrijfsleven. En ook: gouverner c’est prévoir. Barco mixt de twee axioma’s en stelt nu een kapitaalverhoging in het vooruitzicht. Een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders moet deze operatie goedkeuren. Waarnemers zien in de kapitaalverhoging de voorbode van een overname, maar het kan ook andere doelen dienen.   

De oproeping voor een bijzondere algemene vergadering (BAV) komt er op vraag van de raad van bestuur van Barco. De uitnodigingen werden inmiddels verstuurd.

Met de aanvraag tot meer kapitaal wil de raad van bestuur een instrument in handen hebben om snel en efficiënt te kunnen optreden in geval dat vereist en opportuun zou zijn. “Een eerste piste dient zich aan bij de eerstkomende dividend-uitkering waarbij aandeelhouders kunnen opteren om een uitkering in aandelen te krijgen”, aldus Carl Vanden Bussche namens Barco. “Maar de raad van bestuur wil het bijkomende geld ook flexibel kunnen aanwenden om in de toekomst andere objectieven te dienen, zoals bijvoorbeeld een overname helpen financieren.”

De raad van bestuur van Barco kiest er wel voor om de machtiging te beperken  in tijd (de gebruikelijke 5 jaar) en met een plafond tot 30% kapitaalverhoging. “Dergelijke aanvraag is in beurskringen niet ongebruikelijk en ook Barco heeft dit in het verleden al eens gedaan, maar het is nu wel al even geleden”, aldus Carl Vanden Bussche nog.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.