Nieuws West-Vlaanderen Barco en Koramic tonen het goede voorbeeld in de strijd tegen corona

Barco en Koramic tonen het goede voorbeeld in de strijd tegen corona

Barco en Koramic tonen het goede voorbeeld in de strijd tegen corona

KORTRIJK – Beter een goede buur dan een verre vriend, zegt het spreekwoord. Of ook: in de nood kent men zijn vrienden. Bij AZ Groeninge in Kortrijk zullen ze het alleen maar bevestigen. Van de naburige bedrijven Barco en Koramic kreeg het Kortrijkse ziekenhuis een schenking die in de corona-strijd een stap vooruit is voor het verplegend personeel én voor de patiënten. Een voorbeeld dat hopelijk ook navolging krijgt van andere bedrijven.

Het verplegend en medisch personeel krijgt overal in Europa veel lof. Met veel idealisme gooien ze zich volop in de strijd tegen een grote maar voor het oog verborgen boosdoener. Om de professionals uit de medische wereld maximaal te beschermen spelen mondmaskers een cruciale rol en daar kunnen er nooit genoeg van zijn.

Met die wetenschap in het achterhoofd schonken Barco en Koramic samen meer dan 5.000 mondmaskers. Inge Buyse, algemeen manager van AZ Groeninge, nam de schenking in dank en met een brede glimlach af. De bedrijfsleiders, respectievelijk Jan De Witte en Christian Dumolin, beschouwen het als hun normale sociale plicht om te helpen waar het kan en waar het moet. Een voorbeeld dat misschien ook anderen op ideeën brengt om mee een dam op te werpen tegen een verderfelijk gif dat zelfs de maatschappij weet te ontwrichten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.