Nieuws West-Vlaanderen Bart en Peter Sobry (Aero-Sense) pronken met prima primeur voor de internationale luchtvaart

Bart en Peter Sobry (Aero-Sense) pronken met prima primeur voor de internationale luchtvaart

Bart en Peter Sobry (Aero-Sense) pronken met prima primeur voor de internationale luchtvaart

ROESELARE – Aero-Sense, de Roeselaarse kmo van de broers Bart en Peter Sobry, pakt uit met een belangrijke primeur in de wereld van chemicaliën voor de luchtvaartindustrie. Voor het eerst heeft hun innovatieve luchtvaartinsecticide groen licht gekregen voor gebruik in de gehele EU. Aan dit groen licht vanwege de Europese instanties is liefst vier jaar voorbereiding voorafgegaan. Aero-Sense geniet nu meer dan ooit grote interesse van internationale luchtvaartbedrijven, zoals onder meer van Gulf Air of Ethiopian Airlines. TUI is bijvoorbeeld al jaren klant. Door de te verwachten forse groei is het bedrijf op zoek naar extra personeel en bouwt het meteen ook een nieuw hoofdkantoor.

Wie al eens een vlucht nam van een tropische bestemming naar Europa zal het misschien al gezien hebben. Net voor het opstijgen ofwel net voor het landen spuit het cabinepersoneel enkele aerosols leeg in de vliegtuigcabine. Deze spuitbussen bevatten in feite een insecticide dat voorkomt dat muggen en andere potentieel gevaarlijke insecten de vlucht overleven en zo in onze contreien ziektes verspreiden. Een essentiële taak, zo blijkt, want vorig jaar kwam een koppel uit de buurt van Zaventem nog te overlijden aan malaria. De enige aanneembare verklaring hiervoor was dat een exotische malariamug via de luchthaven in ons land werd binnen gebracht. Om dergelijke triestige voorvallen te voorkomen, worden vluchten vanuit risicobestemmingen doorgaans grondig gedesinsecteerd en gedesinfecteerd.

Duurzame insecticiden

“Spijtig genoeg gebruiken veel luchtvaartmaatschappijen nog steeds insecticiden in hun cabines die niet toegelaten zijn onder de Europese biocidewetgeving én daarnaast ook verre van duurzaam zijn.”, zegt Jochen Rosseel, COO van Aero-Sense. Aero-Sense daarentegen heeft een wereldwijde primeur beet, want de EU heeft een van hun insecticiden groen licht gegeven voor gebruik in de hele EU. “Dat betekent dat onze insecticiden 100% getest zijn op veiligheid van de passagiers en cabinepersoneel. Bovendien gebruiken wij een niet-ontvlambaar drijfgas in onze spuitbussen dat zorgt voor een 99,9% lagere impact op de klimaatopwarming vergeleken met alternatieve producten.”

Internationale groei

Sinds de lancering hebben enkele internationale luchtvaartmaatschappijen al interesse getoond. Logisch, want de coronacrisis heeft veilig en duurzaam vliegen nog hoger op de prioriteitenlijst gezet. Door de grote interesse zoekt Aero-Sense nog extra personeel zoals bijvoorbeeld een logistiek bediende. “Vorig jaar zagen we onze omzet met 33% stijgen, terwijl de luchtvaartsector toch rake klappen kreeg het afgelopen anderhalf jaar”, zegt Rosseel nog. “Vanwege onze internationale groei hebben we nood aan iemand om onze verschepingen in goede banen te leiden. Bovendien start binnenkort de bouw van onze nieuwe productiesite op het industrieterrein in Rumbeke. We zijn klaar voor jaren van groei.”

Partner van de luchtvaart

Aero-Sense werd veertien jaar terug opgericht door de ondernemende Roeselaarse broers Sobry als specialist in luchtvaartchemicaliën. Naast insecticiden produceert het bedrijf ook diverse dooimiddelen voor het ijsvrij maken van vliegtuigen en landingsbanen. Het bedrijf beschikt ook over een uitgebreid gamma van luchtvaartspecifieke desinfectiemiddelen, reinigings- en onderhoudsproducten voor zowel privévliegtuigen als passagierstoestellen.

De komende jaren hoopt de kleine kmo nog te verdubbelen in omzet (nu 1,6 miljoen euro). Het Roeselaarse bedrijf heeft klanten in 95 landen en wordt dagdagelijks geleid door Jochen Rosseel, Robbe Vangheluwe en Dieter Vervaeke (zie foto).

 

 

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Luc J. 2021-07-06 07:53:55

Proficiat met dit project . Luc en Annette wensen jullie alle succes toe . Het is jullie van harte gegund . Welgemeend succes 👍👏

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.