Nieuws West-Vlaanderen Bart Versluys heeft boontje voor Amerikaanse bedrijf MDX Health

Bart Versluys heeft boontje voor Amerikaanse bedrijf MDX Health

Bart Versluys heeft boontje voor Amerikaanse bedrijf MDX Health

OOSTENDE – De West-Vlaamse bouwondernemer Bart Versluys, vooral bekend van vastgoedprojecten, heeft ook een reeks andere participaties op zijn naam staan. Eén daarvan heeft betrekking op het Amerikaanse bedrijf MDX Health, gespecialiseerd in kankerdiagnoses. Versluys heeft zijn aandeel in MDX opgetrokken van 2,76 naar 5,48 %. Daarmee is Versluys één van de grotere aandeelhouders geworden naast hoofdaandeelhouder en biotech investeerder Rudy Mariën. 

Het nieuws is afkomstig van de website De Rijkse Belgen. Versluys stapte in de kapitaalverhoging die MDX Health eind augustus doorvoerde. Dat gebeurde tegen 0,85 euro per aandeel, de laagste uitgifteprijs die MDX Health ooit hanteerde. Een koopje dus, maar de risico’s zijn navenant, aldus De Rijkste Belgen. Versluys voerde de operatie, goed voor een investering van 1,88 miljoen euro, uit via zijn holding Scorpiaux. Meteen wordt MDX Health de derde investering van Bart Versluys in de farmaceutische sector naast het Luikse Mithra Pharmaceuticals, goed voor een participatie van 4,5 %, en de investering in Fagron voor 1.2 %. Bart Versluys kiest met Scorpiaux dan ook duidelijk voor investeringen in de farmaceutische wereld.

MDXHealth is vooral bekend om zijn prostaatkankertesten. Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelde twee moleculaire testen die deel uitmaken van het traject dat urologen doorlopen in de diagnose van prostaatkanker. De verkoopcijfers van MDX blijven echter laag, en participaties worden dan ook beschouwd als zeer risicovol. Via de kapitaalverhoging en een bijkomende lening krijgt MDX Health nu één jaar extra ademruimte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.