Nieuws West-Vlaanderen Beaulieu blijft op post in Rusland

Beaulieu blijft op post in Rusland

Beaulieu blijft op post in Rusland

WIELSBEKE, WAREGEM – Voor Beaulieu International Group (B.I.G.) is Rusland al altijd een belangrijke afzetmarkt geweest. Dat blijft voorlopig ook zo. Beaulieu is naar het zeggen van extra muros CEO Pol Deturck voorlopig alvast niet van plan om zijn aanwezigheid ter plaatse af te bouwen. Dat zou een slecht signaal zijn, aldus de CEO die in de lente van vorig jaar aantrad. 

(Met excuses, deel van dit artikel was gisteren weggevallen)   

Pol Deturck deed die verklaring in een interview. Beaulieu heeft een fabriek en een distributienetwerk in Rusland, met 800 werknemers op een totaal van 5.000. De kantoren en bijhorende fabrieken sluiten, staat niet op de agenda. Dat wordt zelfs niet overwogen, aldus de CEO.

“Ik had begrepen dat de sancties niet bedoeld waren tegen het Russische volk, maar tegen een aantal topfiguren in en rond het Kremlin”, zegt Deturck. “Welnu, als je het land verlaat, beloon je net diegenen die je wil straffen. We krijgen dagelijks vragen om onze Russische activiteiten over te kopen. Als je dan nagaat uit welke hoek die vragen komen, leiden alle sporen naar Russische oligarchen, of mensen dicht bij de Russische regeringstop. En de aangeboden overnameprijzen zijn niet marktconform. Je moet dus niet meegaan in dat opbod van wegtrekken. Wie onlangs de Russische vestigingen van McDonald’s heeft gekocht en heropend, is geen sukkelaar, hè. Dan denk ik: bravo, jongens.”

Reageer op dit bericht

Reacties

. 2022-06-28 06:09:57

eindelijk firma die aan geen "self destruction" doet zoals al die geleerde populistische politiekers die alleen maar Europa doen verarmen met hun sancties want Poetin heeft nog nooit zoveel verdiend aan zijn olie en gas sinds die opgelegde sancties

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.