Beaulieu International Group benoemt drie onafhankelijke bestuurders

WIELSBEKE - De familie De Clerck heeft, in lijn met de regels van corporate governance, drie onafhankelijke bestuurders benoemd bij Beaulieu International Group (BIG). Het gaat om Jan Vanderstichele (CEO Lotus Bakeries), gewezen bankier Peter Vandekerckhove (ex BNP Paribas Fortis en ex-KBL) en Barbara De Saedeleer (ex-Omega Pharma, nu aan de slag bij Ghelamco). Gezien hun expertise, ervaring en persoonlijkheid moeten ze een grote meerwaarde kunnen binnen brengen rond de bestuurstafel.

Jan Van der Stichele is de schoonzoon van Karel Boone, hoofdaandeelhouder van de koekjesproducent Lotus. Hij is ook actief als voorzitter van Fevia, de federatie van voedingsbedrijven. Roeselarenaar Peter Vandekerckhove maakte een uitzonderlijke carrière bij BNP Paribas Fortis, waar hij opklom van laag naar het -op één na- hoogste schavotje. Hij stond bekend als dé alom gerespecteerde vertrouwenspersoon binnen de Frans-Belgische bank.

Barbara De Saedeleer tot slot was in de periode dat Omega Pharma nog integraal eigendom was van Marc Coucke, dé rechter hand van de CEO. Zij behartigde de financiële kant van Omega. Na de overname van Omega door het Amerikaanse Perrigo gingen de wegen van Coucke en De Saedeleer pijnlijk uit elkaar.

Beaulieu International Group (B.I.G.) is een wereldwijde specialist in chemische grondstoffen (polymeren), half-afgewerkte technische producten (garen, vezels, technisch textiel en technische platen), en een wereldleider in een breed gamma van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt (linoleum, vinylplanken, laminaat, parket, tapijt, naaldvilt, kunstgras en matten). B.I.G. heeft zijn hoofdkwartier nog altijd in West-Vlaanderen en stelt meer dan 5.000 mensen te werk, verspreid over 29 fabrieken, 18 verkoops- en distributiecentra en heeft een sterke aanwezigheid in 17 landen doorheen Eurazië, de Amerika’s en Oceanië. Het bedrijf behaalde in 2018 een omzet van 2 miljard euro en bedient klanten in 140 landen. B.I.G. is trouw aan zijn geschiedenis als familiebedrijf en zet zowel duurzaamheid, innovatie als zorg voor zijn werknemers centraal.