Nieuws West-Vlaanderen Becycled rijdt voortaan met een tandem

Becycled rijdt voortaan met een tandem

Becycled rijdt voortaan met een tandem

ROESELARE – Becycled.be, de online marktplaats voor fietsen en toebehoren, is vanaf nu een onderdeel van het Brusselse Vlan Media. Het Roeselaarse bedrijf werd in 2015 opgericht door student-ondernemer Sam Vynckier, vanuit zijn passie voor fietsen, en meer bepaald wielrennen. Sam Vynckier is afkomstig uit Moorsele en vestigde zich in Roeselare.

De voorbije jaren reed de start-up een heuse bergetappe met enkele mooie pieken. Zo werd Sam Vynckier in 2017 verkozen tot ‘Student Entrepreneur of the Year’ en viel Becycled in 2018 in de prijzen als ‘Student Startup of the Year’. Drie jaar na de oprichting is Becycled klaar om zijn volgende stap te zetten, samen met Vlan Media. Becycled maakt deel uit van accelerator Startit@KBC die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Pascal Van der Biest, gedelegeerd bestuurder van de Vlan Media groep, zie tnog altijd een groot groeipotentieel van de fietsmarkt. “Het verkeer in de steden komt steeds vaster te zitten”, aldus Van der Biest. “De mensen zijn er zich van bewust dat er verandering moet komen naar een groenere mobiliteit en dat de fiets hierin een belangrijke rol zal spelen. Daarnaast zitten zowel de tweedehands- als de e-commerce markt volop in de lift als het op de verkoop van fietsen aankomt. Het is dus het ideale moment om te investeren in deze nichesector. We hebben de ambitie om met Becycled de komende drie jaren een van de belangrijkste spelers binnen die sector in België te worden.”Vlan Media zet al enige tijd in op sterke spelers binnen verschillende solide nichemarkten. Zo maken Gocar.be en Autovlan.be binnen de mobiliteit onderdeel uit van de ‘digital factory’ van Vlan Media. Binnen immobiliën heeft Vlan Media dan weer Immovlan.be en in de reissector Vakantieweb.be en stadsgids Cityplug.be. Naast de steun van de Vlan Media groep zal Becycled ook kunnen rekenen op het netwerk van Group Rossel, de Belgische mediagroep die onder meer de krant Le Soir onder haar vleugels heeft.

Sneller groeien

Vlan Media zet niet enkel in op Becycled.be, maar ook op mij als ondernemer”, verklaart Sam Vynckier, oprichter van Becycled.be. “Ik blijf de kopman van het Becycled-peloton en we kunnen onze eigenheid als start-up behouden. Binnen de Vlan Media groep kunnen we genieten van een rijke expertise op het gebied van online marktplaatsen en digitale oplossingen. Door zijn unieke sfeer en aanpak heeft Vlan Media al heel wat ervaren ondernemers weten te strikken en te behouden. Dit is het juiste moment om een versnelling hoger te schakelen. De fietssector evolueert de laatste jaren zeer positief en heeft nog een mooi groeipotentieel, zeker op gebied van elektrische fietsen. In 2017 waren bijna 50% van alle verkochte fietsen e-bikes. Samen met Vlan Media is Becycled klaar voor een snelle groei in België en daarna ook Europa.”

Met meer dan 20.000 geregistreerde gebruikers en duizenden online producten is Becycled goed op weg om haar visie waar te maken: ‘koop online en toch lokaal’ en ‘fietsen hoeft niet duur te zijn’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.