Nieuws West-Vlaanderen Bedrijven dragen Kortrijks G-voetbal een warm hart toe

Bedrijven dragen Kortrijks G-voetbal een warm hart toe

Bedrijven dragen Kortrijks G-voetbal een warm hart toe

KORTRIJK – Er beweegt wat in het Zuid- West-Vlaamse G-Voetbal, voetbal voor minder validen. De verhuis van Marke naar de Kortrijkse topsport campus de Lange Munte is een feit. Nu wordt gedroomd van een infrastructuur naar Nederlands model, een centrum dat met zijn specifieke eisen integraal voor G-sporters is bestemd. Een aantal West-Vlaamse bedrijven zet alvast zijn schouders onder sport voor minder validen. Maar voor de Big Dream is nog meer engagement en steun nodig.    

Dave Vanhoutte is sinds jaar en dag pleitbezorger en duivel-doet-het-al voor het regionale G-voetbal en voor de promotie van G-sport in het algemeen. Eerst bij Marke en nu in Kortrijk, na een fel juridisch dispuut bij eerstgenoemde club. G-voetbal Kortrijk wil naar het zeggen van Dave Vanhoutte G-sport ook in het algemeen meer in de kijker zetten en naar een hoger niveau tillen. “De realisatie van een nationaal G-sportcentrum in een grootstad zoals Gent, naar analogie van ‘Only Friends’ in Nederland, is mijn grote droom”, aldus Dave Vanhoutte. “Dit komt echter algauw neer op 3 à 5 miljoen euro. Alle steun is welkom. De bedrijven, politici, media, het onderwijs, ik roep iedereen op om de bakens te helpen verzetten voor een project dat mooi is in zijn aanpak, eenvoud en doelstelling.”

Vanhoutte kan sinds jaar en dag genieten van veel steun uit allerlei hoek, niet het minst ook van VIP’s en bedrijven. Maar sympathie is nog geen liefde. Lees: om een G-sportcentrum te realiseren is meer nodig. West-Vlaamse bedrijven zoals Callens-Vyncke, Matexi, het Zwevegemse Roof Workx, AGO, Agristo, Stadsbader, Unilin of het Kortrijkse Skylux tonen alvast het goede voorbeeld met sponsoringsteun. Ook de Stad Kortrijk draagt zijn steentje bij. Nu is het een kwestie van een versnelling hoger te schakelen.

info: dave.vanhoutte@skynet.be en www.gvoetbalkortrijk.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.