Nieuws West-Vlaanderen Bedrijvig Brugge timmert al dertig jaar aan de weg van het ondernemerschap

Bedrijvig Brugge timmert al dertig jaar aan de weg van het ondernemerschap

Bedrijvig Brugge timmert al dertig jaar aan de weg van het ondernemerschap

BRUGGE – Bedrijvig Brugge is een groep ondernemers die -hoe kan het anders? – allemaal afkomstig zijn uit het Brugse. Dit jaar bestaat de vereniging, die zo’n 250 leden telt, precies 30 jaar. Via netwerkevents wordt aan de weg getimmerd van het positief ondernemerschap. Met Dries François werd zopas ook een nieuwe voorzitter geïnstalleerd. 

Bedrijvig Brugge wordt gedreven door ondernemers die elke dag opnieuw de economische realiteit aan den lijve ondervinden. “Net zoals we onze leden verenigen, bestaat ons bestuur uit ondernemers pur sang uit de meest uiteenlopende branches en met erg diverse specialisaties”, aldus Dries François namens de organisatie. “Samen zetten we ons in voor de Brugse regio en haar bezielers van economische- en menselijke groei.”

Dries François, zelf ondernemer in hart en nieren, werd zopas verkozen als nieuwe voorzitter van Bedrijvig Brugge, en dat in opvolging van Charlotte Deschepper. Zijn mandaat heeft een duurtijd van twee jaar. Zijn ambities is dubbel: zorgen dat de Brugse bedrijfsleiders elkaar nog beter leren kennen, en anderzijds jonge ondernemers proberen aan te trekken om de club te versterken.

Dries zelf startte als ondernemer na een opleiding architectuur en vastgoedmakelaar. Hij is afkomstig uit een ondernemersfamilie: zijn papa (Bart François) is ingenieur-architect en zijn stiefvader (Jean-Pierre Royaux) heeft een chappebedrijf. De ondernemingszin is hem dus met de paplepel ingegeven. Na een tijdje in een immokantoor gewerkt te hebben, nam hij de beslissing om zelf een kantoor te openen. De bal ging tien jaar terug an het rollen. Inmiddels opent volgende mand het twintigste kantoor van Immo François. Het bedrijf heeft vestigingen in West- en in Oost-Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.