Nieuws West-Vlaanderen Bekaert krikt zijn milieu doelstellingen op naar hoogste internationaal niveau

Bekaert krikt zijn milieu doelstellingen op naar hoogste internationaal niveau

Bekaert krikt zijn milieu doelstellingen op naar hoogste internationaal niveau

ZWEVEGEM – Het internationaal erkende Science Based Targets Initiatieve (SBTi) heeft de milieudoelstellingen van Bekaert inzake broeikastuitstoot officieel gevalideeerd. Dat wil concreet zeggen dat de West-Vlaamse multinational terzake beantwoord aan de hoogste internationale normen. SBTi is een samenwerking tussen CDP, United Nations Global Compact, World Resources Insititute (WRI) en het Wereld Natuur Fonds (WWF).De instelling definieert en promoot best practices voor op wetenschap gebaseerde doelstellingen en voert ook onafhankelijke onderzoek uit bij bedrijven.

Bekaert vaart onder leiding van zijn charismatische (Oostenrijkse) CEO Oswald Schmid een nieuwe koers, en dat geldt ook voor de milieu ambities. Die ambities worden nu zeer scherp omlijnd.

“Het is de verantwoordelijkheid van industriële bedrijven zoals Bekaert om een leidende rol op te nemen in decarbonisatie maatregelen, het stimuleren van innovatie, en het aanbieden van slimme, veilige en duurzame oplossingen voor eindmarkten”, stelt Oswald Schmid, CEO van Bekaert. “Ik ben fier dat onze ambitieuze broeikasgasreductiedoelen nu officieel gevalideerd zijn en dat we een groep leidende bedrijven vervoegen die zich engageren tot doelstellingen die de opwarming van de aarde beperken tot 1,5° Celsius volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Het behalen van deze doelstellingen vormt een integraal onderdeel van het engagement dat we aangaan binnen onze duurzaamheidsstrategie.”

In concreto engageert Bekaert zich om de uitstoot van broeikassen af te stemmen op het streefdoel van 1,5 graden uit klimaatakkoord van Parijs. Bekaert stelt dat het zich engageert om Carbon Net Zero te worden tegen 2050 en dat voor de hele waardeketen. Die ambities moet jaar na jaar wat meer waargemaakt worden, met 2030 als eerste mijlpaal.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Plastibac plant een bos

KUURNE - Het is tegenwoordig in, een daad van goed beheer en een bewijs van maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen: een bos… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.