Nieuws West-Vlaanderen Beloftevolle Kortrijkse start-up JuuNoo gaat in zee met Limburgse collega

Beloftevolle Kortrijkse start-up JuuNoo gaat in zee met Limburgse collega

Beloftevolle Kortrijkse start-up JuuNoo gaat in zee met Limburgse collega

KORTRIJK – JuuNoo, West-Vlaamse producent van bouwkits voor verplaatsbare kantoorwanden, en het Limburgse Knoopwerk, producent van een modulair houtbouwsysteem, bundelen de krachten in de strijd voor een productievere én gezondere werkomgeving. Het Kortrijkse JuuNoo werd in 2017 opgericht door Chris Van de Voorde, met als doel de enorme hoeveelheden bouwafval te reduceren. Dat doet hij door een duurzaam alternatief te bieden voor de welbekende traditionele gyprocwanden.

De Limburger Bartel Rutten startte in 2018 Knoopwerk met dezelfde droom en ontwikkelde op zijn beurt een modulair ruwbouwsysteem dat toelaat duurzaam en efficiënter te bouwen. Beide ondernemers ontmoetten elkaar op Batibouw 2019 en vonden elkaar in hun gemeenschappelijke missie. Minder dan een jaar later stond de eerste Productivity Box, afgekort Probox, in JuuNoo’s showroom in het Evolis Business Park in Kortrijk.
Het idee achter de Productivity Box is de productiviteit van werknemers in landschapskantoren te verhogen. Onderzoek door onder andere neuropsychiater Theo Compernolle, toont aan dat werknemers die in een aangepaste omgeving kunnen werken, tot 40% productiever zijn dan hun collega’s in landschapskantoren. Door deze kantoorbox op een slimme plaats neer te zetten in een open ruimte, kan heel wat werk en tijd, en dus geld, uitgespaard worden.

Flexibel instrument

Bijzonder aan deze Productivity Box is dat hij meegroeit met zijn omgeving. In tegenstelling tot andere belcellen of vergaderboxen, kan hij gemakkelijk verplaatst worden zonder vergroot of opgesplitst te worden. Als bewijs van de herbruikbaarheid, biedt JuuNoo een buyback garantie aan op de kaders en levert Knoopwerk een restwaardecertificaat aan zijn klanten.
Het idee slaat aan. Nog voor de probox.work website live stond, liet co-creatiehub HangarK zijn kantoren uitrusten met een Productivity Box. “HangarK is een plek die bruist van de activiteit en creativiteit, het gaat er altijd goed vooruit” weet Chris Van de Voorde, die hier in de beginfase van JuuNoo zijn onderkomen vond. “Desondanks moet iedereen wel eens aan die rush ontsnappen. Om zich ten volle te concentreren op een bepaalde taak of ongestoord een telefoontje te plegen. De Productivity Box, met zijn akoestisch geïsoleerde wanden en plafond, leent zich hier uitstekend toe.”

Concept met toekomst

Dat er toekomst zit in dit concept is zeker. De afgelopen jaren nam de populariteit van landschapskantoren gestaag af. Dat proces wordt nog versneld door COVID-19, nu mensen terug gaan werken en meer dan ooit nood hebben aan een veilige werkomgeving. Lawaaierige en stoffige verbouwingen resulteren niet in de meest aangename werkomgeving en kosten bovendien veel geld. Modulaire systemen, zoals de Productivity Box, zijn hiervoor de oplossing: de opbouw is snel en stil, de wanden zijn even performant als de vaste tegenhanger en als de situatie daarom vraagt, veranderen de ruimtes eenvoudigweg mee, zonder de extra afval of kosten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio