Nieuws West-Vlaanderen Beursgenoteerde Amerikaanse bowlingsgroep Brunswick promoveert Henri Valcke tot ‘koninginnenstuk’ op zijn schaakbord

Beursgenoteerde Amerikaanse bowlingsgroep Brunswick promoveert Henri Valcke tot ‘koninginnenstuk’ op zijn schaakbord

Beursgenoteerde Amerikaanse bowlingsgroep Brunswick promoveert Henri Valcke tot ‘koninginnenstuk’ op zijn schaakbord

WEVELGEM – De Wevelgemse ondernemer Henri Valcke (Valcke Group) werd door de Amerikaanse multinational Brunswick gevraagd om als distributeur meer landen voor zijn rekening te nemen. Brunswick is de belangrijkste full-line, full-service provider van de ganse bowlingindustrie en is wereldmarktleider. Het Amerikaanse en op de beurs genoteerde bedrijf biedt een compleet en uitgebreid netwerk van producten en diensten aan die zijn ontworpen om het succes en de blijvende winstgevendheid van nieuwe bowlingcentra te verzekeren. De door Brunswick bejubelde Henri Valcke, die voor de Amerikanen al jaren een vaste partner was in een aantal Europese landen, krijgt er nu een hele reeks nieuwe landen bovenop. Tot in Noord-Afrika toe.  

Aanleiding voor de benoeming is de op rust stelling van de Italiaan Gaspare Piunti (Sri Line). Sri Line was Brunswicks vaste partner en distributeur in Italië, Croatië, San Marino, Slovenië, Tunesië, Algerije, Libië en bepaalde delen van Zwitserland. In al die landen mag Henri Vacke met zijn Valcke Group nu ook de honneurs waarnemen. Dankzij een partnership dat reeds drie decennia (sinds 1992) stand houdt, was de Valcke Group al Brunswicks exclusieve  distributeur voor de Benelux-landen, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, een deel van Zwitserland en enkele overzeese gebieden.

Gaspare Piunti, CEO van Si Line, laat in en statement weten dat hij tevreden is dat de stok die hij doorgeeft in goede handen is. “Henri Valcke heeft een sterke visie op de toekomst en hij weet hoe hij een bedrijf moet leiden”, aldus de Italiaan. Niets dan lof ook voor het West-Vlaamse ondernemerschap van Valcke aan de kant van Brunswick zelf waar Corey Dykstra, voorzitter en CEO van Brunswick Bowling, het engagement,  het professionalisme en de realisaties naar waarde schat.

Derde generatie

Henri Valcke zelf, vertegenwoordiger van de derde generatie binnen de familie (vader Luc, grootvader Lucien), blijft er nuchter bij en laat weten dat alle nieuwe partners en klanten zullen kunnen rekenen op de onberispelijke Valcke-service, waarvoor het bekend staat.

De nieuwe deal katapulteert de Valcke Group in één klap tot een cruciale Europese speler.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.