Nieuws West-Vlaanderen Biënnale Interieur gaat niet door

Biënnale Interieur gaat niet door

Biënnale Interieur gaat niet door

KORTRIJK – Voor insiders stond het te gebeuren, maar voor de buitenwereld zal het nieuws inslaan als een bom: de bekende designbeurs Interieur gaat ook dit jaar niet door en wordt geannuleerd. Het zou de 27e editie geweest zijn. Al wie bij Interieur betrokken is, wil nu de tijd nemen om het hele concept te herdenken.  

De Biënnale Interieur ontstond in de tweede helft van de jaren zestig – the swinging sixties – en bleek van meet af aan een swinging schot in de roos. Bij elke Biënnale groeide de belangstelling, niet alleen in eigen land. Ook buitenlanders kwamen in steeds grotere getale naar Kortrijk afgezakt om er kennis te maken met wat interieurdesigners, waaronder grote namen, allemaal te bieden hadden. De beurs kon bij meerdere edities ook rekenen op koninklijke belangstelling en trok alvast ook le beau monde aan. Op het hoogtepunt kwamen op tien dagen tijd  gemakkelijk tot 120.000 mensen afgezakt naar de Kortrijkse Hallen, het huidige Kortrijk Xpo dat altijd de beurs heeft gehuisvest en mee hielp koesteren.

De nieuwe curator Caroline Fiers liet zich enkele maanden terug nog zeer positief uit over de nakende beurs van eind dit jaar (20 tot 24 oktober). Het centrale thema was ‘The Digital Era’. Maar de belangstelling van exposanten bleek eerder lauw. De laatste editie van Interieur vond plaats in 2018. In het coronajaar 2020 werd de beurs om begrijpelijke redenen van de agenda geschrapt. In het coronajaar 2021 vond de kleine en verdienstelijke, maar ook verlieslatende mini-beurs ‘Please, have a seat’ plaats als alternatief.

Het nieuws over het niet organiseren van de Kortrijkse design- en interieurbeurs komt net op een ogenblik dat het verlangen en de honger van een groot publiek naar fysieke beurzen sterk toeneemt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.