Nieuws West-Vlaanderen BMT Aerospace rekent op Airbus om dreigend verlies bij Boeing te compenseren

BMT Aerospace rekent op Airbus om dreigend verlies bij Boeing te compenseren

BMT Aerospace rekent op Airbus om dreigend verlies bij Boeing te compenseren

BRUGGE – BMT Aerospace, vroeger bekend als familiebedrijf Watteeuw, vreest dat de problemen die Boeing heeft met de 737 MAX, ook impact zal hebben voor de vestiging in Oostkamp. Gen nood echter: het dreigende verlies bij Boeing kan vermoedelijk ruim gecompenseerd worden door Airbus.

BMT Aerospace (90 miljoen euro omzet) staat in voor de levering van onderdelen voor de vleugels van de Boeing 737 MAX, alsook voor tandwielen voor de vliegtuigmotoren. Het bedrijf  heeft terzake een decennia lange reputatie opgebouwd, met dank aan de in april 2014 overleden en visionaire Brugse ondernemer Fons Watteeuw.

In de VS is BMT Aerospace hofleverancier voor Boeing, en dat via het Amerikaanse filiaal in Michigan. Boeing staat nu op het punt om de productie van de Boeing 737 MAX stil te leggen vanaf januari 2020 en dit na twee fatale en recente crashes met het besturingssysteem van het vliegtuig. De 737 MAX geldt als de tegenhanger en concurrent van de nieuwste modellen van de Airbus 320.

Bij BMT Aerospace in Oostkamp wordt gehoopt dat Airbus een eventueel ‘gat’ in het orderboek kan dicht rijden. Dat zegt topkaderlid Benoit Reynders in de krant De Tijd. Op termijn kan de productiestop bij Boeing ook een positief impact hebben, denkt Reynders. BMT werkt immers ook veel voor Airbus. Airbus zou wel eens garen kunnen spinnen bij de problemen van Boeing, aldus Benoit Reynders namens BMT in Oostkamp.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.