Nieuws West-Vlaanderen Bombardier Brugge wordt Center of Excellence

Bombardier Brugge wordt Center of Excellence

Bombardier Brugge wordt Center of Excellence

BRUGGE – In tegenstelling tot wat doemdenkers in een recent verleden wilden doen geloven, blijft de zon boven Bombardier Brugge wel degelijk schijnen. Zopas werd een kapitaalsverhoging aangekondigd met 6 miljoen euro, met de bedoeling de productiecapaciteit op te drijven en te moderniseren naar het niveau van een ‘Center of Excellence‘. Er komen in Brugge ook 180 nieuwe jobs bij, bovenop de 500 die er nu zijn. Met dank aan een bestelling van de NMBS.      

Bombardier Transportation, wereldleider op het gebied van mobiliteit, heeft vandaag de lancering aangekondigd van een belangrijk investerings- en aanwervingsplan om de productiecapaciteit van zijn fabriek in Brugge te verhogen. Als gevolg hiervan zal het bedrijf ten minste 180 extra werknemers aannemen om de productietoename van de site te ondersteunen.

“Dit plan is voor ons zowel een industriële noodzaak als een geloof in de toekomst”, verklaarde Laurent Bouyer, president van Bombardier Transportation, Frankrijk en Benelux. “Ondanks de context van de coronaviruscrisis, is Bombardier vastbesloten om verder te gaan met een ambitieus plan voor de transformatie en duurzaamheid van de Brugge-site. Dit bewijst de vitaliteit van onze industriële site en het is een ongekende kans om onze productiefaciliteiten te moderniseren, dankzij digitale processen, cybertools en milieuvriendelijke oplossingen.”

Goed gevuld orderboek

“Ons orderboek is vol”, zegt Michel Huyghe, die op 1 januari 2021 werd aangesteld als site manager in Brugge. “Eind december ontvingen we een nieuwe bestelling voor 204 M7-rijtuigen voor de NMBS, wat neerkomt op ongeveer 18 maanden werk voor onze fabriek in Brugge. Daarom is het belangrijk voor ons om massaal te investeren in onze productiecapaciteit en om onze activiteiten te ontplooien, ten voordele van de hele spoorwegindustrie en de regio.

Volgens plan zal dit investeringsplan Bombardier Brugge in staat stellen om zijn productiecapaciteit tegen de zomer van 2021 te verhogen. Bedoeling is dat Brugge een European Centre of Excellence wordt binnen de multinational Bombardier, die sinds vorig jaar gecontroleerd wordt door de Franse groep Alstom.

Knowhow van A tot Z

Het voorgestelde plan voorziet in de aanwerving van minstens 180 extra werknemers. Tot op heden is aan 100 medewerkers een vast contract aangeboden, terwijl 80 anderen worden aangeworven met een contract voor bepaalde tijd van twee jaar, met de mogelijkheid dit om te zetten in een vast contract. Met zijn zeer gespecialiseerde personeelsbestand is de site van Bombardier Brugge goed gepositioneerd met de nodige knowhow en expertise om de toenemende vraag van de klanten het hoofd te bieden.

Het moderniseringsplan zal ook de leveranciers van Bombardier ondersteunen, met onder meer directe investeringen. Bombardier genereert jaarlijks een inkomen van ongeveer 70 miljoen euro voor zijn Belgische leveranciers, waarvan 80 procent in Vlaanderen.

De industriële site van Bombardier in Brugge is de enige site in België die nog de capaciteit en ervaring heeft om treinen van A tot Z te bouwen en te testen. De site in Brugge beslaat 173.000 m² en biedt mogelijkheden voor verdere uitbreiding en ontwikkeling. Bombardier is een van de belangrijkste werkgevers in de stad Brugge. Er worden naar schatting 1.000 indirecte jobs gegenereerd door de industriële activiteiten van Bombardier in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.