Nieuws West-Vlaanderen Book’u verenigt de krachten met Liantis en met Acerta

Book’u verenigt de krachten met Liantis en met Acerta

Book’u verenigt de krachten met Liantis en met Acerta

IZEGEM – Het innovatieve softwarehuis Book’u gaat samen met Acerta én Liantis een entente aan om de sociale secretariaten te helpen in een efficiëntere ondersteuning van hun HR-administratie voor vaste, tijdelijke en flexibele werkkrachten. Book’u is een dochterbedrijf van het Roeselaarse concern House of HR en stond ook bekend om de vaccinatiecentra te ondersteunen met innovatieve software.

De sociale secretariaten Acerta en Liantis gaan elk een partnerschap aan met Book’u om de HR processen bij kmo klanten verder te digitaliseren. Book’u is een West-Vlaams techbedrijf dat gespecialiseerd is in het digitaliseren van uitdagende werknemersplanningen en is een dochteronderneming van House of HR. Via dit partnerschap wordt de software van Book’u vermarkt bij de klanten van Acerta en Liantis. De bedrijven zouden de grote winnaars moeten zijn bij de afhandeling van hun administratieve processen.

In de praktijk krijgen klanten van Acerta en Liantis de planningstool van Book’u aangeboden via hun sociaal secretariaat. De klanten krijgen  toegang tot een online tool waarin ze allerlei aspecten van hun werknemersadministratie kunnen beheren voor vaste, tijdelijke en flexibele werkkrachten: verlof, werkrooster, automatische verwerking prikklok, alsook een werknemersapplicatie waarmee gericht gecommuniceerd kan worden.

Grote nood in de markt

Volgens Dieter Vanthournout, oprichter Book’u is er een grote nood in de markt om HR data te centraliseren. “Bovendien vereist de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt dat bedrijven hun bedrijfsprocessen digitaliseren en wendbaar maken”, zegt Vanthournout. “Het is ons ultiem doel om kmo’s een totaaloplossing te bieden die de connectie maakt met alle HR-toepassingen in een onderneming, dit van tijdsregistratie tot sociaal secretariaat en uitzendkantoor. Door het opzetten van dit ecosysteem lanceren we het concept ‘open human resourcing’ in de bedrijfswereld, samen met onze partners.”

Christophe Deroose, CEO van Acerta, zegt dat deze tool volop de kaart trekt van de administratieve vereenvoudiging en de automatisatie. “Het biedt een totaaloplossing van planning en payroll voor werkgevers die dagelijks moeten omgaan met flexibele manieren van tewerkstelling (studenten, flexi’s, …),” aldus Deroose.

Liantis biedt als geïntegreerde dienstengroep een unieke, brede dienstverlening aan starters, ondernemers, werkgevers en accountants. “We ontwikkelen voor al deze doelgroepen zelf (digitale) oplossingen, maar kijken natuurlijk ook naar opportuniteiten op de markt”, vertelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis. “Book’u is zo’n partner die kan helpen om onze dienstverlening aan te vullen, het maakt het voor onze klanten-werkgevers nog makkelijker op vlak van werknemersplanning en HR management. Bovendien kunnen we de digitale tool ook naadloos integreren met onze eigen Liantis-tools.”

Grote ambities

Book’u is ambitieus en wil binnen de 5 jaar de administratie van 250.000 medewerkers per maand automatiseren. Sinds zijn oprichting in 2015 voorziet Book’u bedrijven en organisaties die actief zijn in verschillende sectoren (retail, horeca, industrie en eventsector) van online software om de werknemers- en vrijwilligersadministratie te automatiseren, voornamelijk met de focus op planning.

Dankzij deze partnerschappen met Acerta en Liantis kan Book’u haar groeiambities waarmaken evenals die van de sociale secretariaten waarmee het een alliantie aangaat. Het streven naar een kwalitatieve totaaloplossing voor de gemeenschappelijke klant vergt constructieve samenwerking tussen meerdere partners. Daarom zal het niet bij Acerta en Liantis blijven. Er zijn reeds gesprekken aan de gang met andere partijen die dezelfde visie delen als Book’u en het eco-systeem mee willen betreden. Wordt vervolgd dus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.