Nieuws West-Vlaanderen Boplan helpt veiligheidsgevoel in Ronde van Polen opkrikken

Boplan helpt veiligheidsgevoel in Ronde van Polen opkrikken

Boplan helpt veiligheidsgevoel in Ronde van Polen opkrikken

MOORSELE – Na het dramatische spurtongeval vorig jaar, hebben de organisatoren van de Ronde van Polen veiligheid als hoogste prioriteit vooropgesteld. Daarbij wordt beroep gedaan op de West-Vlaamse expertise van Boplan, dat innovatieve en zelf ontworpen totems, bumpers en hekken levert. De Ronde van Polen gaat door van 9 tot 15 augustus.  

Het (gepatenteerde) veiligheidsmateriaal van Bopal wordt al in verschillende Belgische WorldTour-races gebruikt. Ze zullen nu ook voor het eerst worden ingezet in een etappekoers dankzij een logistieke inspanning van Drutex, een van de officiële sponsors van de Ronde van Polen. De schokabsorberende veiligheidsbarrières uit polymeer zullen aan de finish van de etappes worden geplaatst, andere veiligheidsoplossingen zullen op enkele kritieke plaatsen worden geplaatst, zoals verkeerseilanden en ter bescherming van andere potentiële obstakels langs het parcours.

Safety first

“De veiligheid van de race en de renners is altijd een van de belangrijkste punten op de agenda van onze races geweest”, legt Agata Lang, adjunct-directeur-generaal van de Ronde van Polen uit. “Om deze reden hebben we besloten om de professionele ondersteuning van BOPLAN® en hun innovatieve systemen te gebruiken, die ook door de renners op wielerwedstrijden in België werden gewaardeerd.”

“We zijn verheugd om onze veiligheidsexpertise in dienst te kunnen stellen van de Ronde van Polen”, zegt Xavier Ramon, CEO en oprichter van BOPLAN®. “Met de inzet van ons materiaal maakt de organisatie van de Ronde van Polen een duidelijk statement over het belang van veiligheid op het evenement.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.