Nieuws West-Vlaanderen Braziliaanse Grace Keli de Aguilar Gomes promoot business met Latijns Amerika

Braziliaanse Grace Keli de Aguilar Gomes promoot business met Latijns Amerika

Braziliaanse Grace Keli de Aguilar Gomes promoot business met Latijns Amerika

150910- PIC 4 GKA CR LP- rev 01

De Latijns Amerikaanse markt biedt enorm potentieel voor de Belgische ondernemer. Alvast Grace Keli de Aguilar Gomes moet je daarvan niet meer overtuigen. Ze is afkomstig uit Brazilië en richtte enkele jaren terug in Brugge haar eigen consultancybedrijf (Belofloripa) op dat bruggen wil helpen slaan tussen de Vlaamse businesswereld en vooral Brazilië. Vandaag, 23 februari, gaat ze echter nog een stap verder met een Latin America Day of Trade & Investment die doorgaat in Wijnegem. Daar worden drie trekkende landen met enorm potentieel voorgesteld aan een publiek van louter zakenlui: Brazilië, Chili en Peru. Tijdens rondetafelsessies hebben ondernemers de mogelijkheid om hun vragen voor te leggen aan experten. Ook ambassadeurs en vertegenwoordigers van bovenstaande landen zijn van de partij om actuele economische informatie mee te geven. Het West-Vlaamse bedrijf Vyncke verzorgt een praktijkgetuigenis. Het event wordt afgesloten met een netwerkreceptie.

Belofloripa timmert niet alleen aan de weg vanuit West-Vlaanderen, maar opende (september 2015) in eigen beheer ook al een volledig operationeel kantoor op de Braziliaanse markt, meer bepaald in Sao Paulo. “Dit bedrijf focust zich voor 80 procent op Braziliaanse bedrijven die begeleiding en advies nodig hebben voor hun internationalisering richting Europa en voor 20 procent op de ondersteuning van activiteiten van Belofloripa die in Brazilië plaatsvinden,” aldus Grace Keli de Aguilar Gomes. In maart wil ze nog een bijkomend kantoor openen, alweer in Sao Paulo: een logistieke hub die de import en distributie kan verzorgen, maar ook nog een stuk verder gaat door ook de marketing, positionering binnen de markt en de algemene commercialisatie van het product op zich te nemen. “Bedoeling is alle belemmeringen die het succes van importproducten in de weg staan, weg te nemen,” aldus Grace Keli de Aguilar Gomes. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.