Nieuws West-Vlaanderen Brexit of geen Brexit, Start it@KBC opent deuren naar Groot Brittannië

Brexit of geen Brexit, Start it@KBC opent deuren naar Groot Brittannië

Brexit of geen Brexit, Start it@KBC opent deuren naar Groot Brittannië

BRUGGE – Accelerator Start it @KBC slaat de handen in elkaar met BLCC en KBC London. Dat meldt het persagentschap Belga. Ook met de aanhoudende onzekerheid rond de Brexit blijft Groot-Brittannië een razend interessante markt voor start-ups en scale-ups. Start it @KBC, de grootste accelerator van ons land, bundelt de krachten met BLCC (Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great Britain) en KBC London om de startende ondernemers van hier het Kanaal te helpen oversteken. Ook Britse start-ups en scale-ups die de omgekeerde beweging maken, kunnen op ondersteuning rekenen.

Net zoals veel andere Belgische bedrijven jaagt de nakende (?) Brexit ook start-ups en scale-ups schrik aan. “We doen er alles aan om de start-ups en scale-ups in ons ecosysteem vanaf dag één grenzeloos te laten denken én werken”, zegt Lode Uytterschaut namens Start it@KBC aan Belga. “Maar ook al ligt Groot-Brittannië op een boogscheut van België, het land ligt niet meer in de bovenste schuif bij start-ups en scale-ups. Zo missen ze kansen, want de Britse markt heeft als vijfde grootste economie van de wereld nog altijd heel wat te bieden. Zeker op B2C-vlak liggen er enorme opportuniteiten. Door samen te werken met BLCC en KBC London geven we Belgische start-ups en scale-ups de kans om op een veilige manier die Britse markt af te tasten. Zonder dat ze meteen al te grote investeringen moeten doen. In Londen, we zijn ideaal geplaatst om startende Belgische bedrijven in een vroeg stadium Belgische start-ups en scale-ups uit eender welke sector, kunnen bij de Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great Britain (BLCC) terecht voor praktische ondersteuning: werkruimtes, vergaderzalen, business lounges in het hart van Londen. BLCC en KBC London zorgen ook voor financieel-, HR- en marktadvies over de Britse markt. De start-ups en scale-ups kunnen ook rekenen op begeleiding om de hindernissen die de Brexit opwerpt over te geraken: importtarieven, contracten, douaneformaliteiten, aanwervingen,…

De Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great Britain (BLCC) vormt nu al een uitstekende uitvalsbasis voor meer dan 200 Belgische en Luxemburgse bedrijven om te ondernemen in Groot-Brittannië. KB van zijn kant is al ruim 30 jaar aanwezig in de City.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oostende, Roeselare
Oostende

Titeca volhardt in zijn overnamepolitiek

ROESELARE - Aan een sneltreintempo blijft de Roeselaarse accountancygroep Titeca zijn activiteiten uitbreiden, en dat steevast via overname van gelijkgestemde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.