Nieuws West-Vlaanderen Britse Jota Aviation zorgt voor vracht luchtbrug tussen Oostende en Birmingham

Britse Jota Aviation zorgt voor vracht luchtbrug tussen Oostende en Birmingham

Britse Jota Aviation zorgt voor vracht luchtbrug tussen Oostende en Birmingham

OOSTENDE – De Brexit zorgt nu al voor nieuw ondernemerschap. Jota Aviation zet, samen met logistieke partner Priority Freight, een cargoluchtbrug op tussen de luchthaven van Oostende en de luchthaven van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. Het partnerschap met de West-Vlaamse luchthaven komt er nadat het Verenigd Koninkrijk eind 2020 uit de Europese Unie stapte. De cargoluchtbrug heeft als doel de toeleveringsketens in beweging te houden en eventuele storingen en vertragingen in de havens, als gevolg van de Brexit, snel te counteren.

Het Britse Jota Aviation werd in 2009 opgericht. Het bedrijf breidde het aantal toestellen doorheen de jaren uit waardoor het zowel vracht-, passagiers- en ad-hoc vluchten kon uitvoeren. In 2018 werd Jota Cargo gelanceerd. Jota ziet zichzelf opereren in het kader van de Brexit. Vertragingen kunnen als gevolg van de Brexit leiden tot grote problemen voor vracht waarvoor snel en efficiënt transport noodzakelijk is. Hierbij kan gedacht worden aan medische transporten, goederen met een beperkte houdbaarheidsdatum of goederen die gebruikt worden in diverse productieprocessen.

Jota Aviation verzorgt sinds 4 januari initieel dagelijks twee vluchten vanuit Birmingham naar Oostende. Operationeel zullen de vluchten uitgevoerd worden met een BAe 146 Freighter-vliegtuig. Jota Aviation heeft de capaciteit om flexibel in te spelen op de vraag die afhankelijk is van de verdere ontwikkelingen in de Brexit. Zo wil de maatschappij, indien nodig, op zeer korte tijd de capaciteit opvoeren of verlagen.

De luchthaven van Oostende laat weten verheugd te zijn met de cargo-ontwikkelingen op de luchthaven. De nabijheid van het Verenigd Koninkrijk en de snelle uitvalswegen naar Nood-Frankrijk, Nederland en de rest van het Europese vasteland zijn samen met de flexibiliteit een grote troef.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.