Cool bestuurders 22

Broers Cool herdopen hun expansief fietsenbedrijf in Raida

BRUGGE - Cool Electro Cycles (CEC) is al enige tijd marktleider elektrische fietsen in West-Vlaanderen, met stevige tentakel in Gent. Na de joint venture met Velodome als marktleider in Antwerpen diende een overkoepelende naam en rebranding zich aan. Die denkoefening ligt nu achter de rug. CEC gaat voortaan verder onder de nieuwe naam Raida wat 'rider' betekent in fonetisch Japans.  

 

Met de start van Raida telt de joint venture nu 16 vestigingen in Vlaanderen. 10 in West-Vlaanderen (Aartrijke, Blankenberge, Ieper, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt, Torhout, Torhout Markt, Waregem), 1 in Gent (Melle), 3 in Antwerpen (Berchem, Beveren, Brasschaat), 1 in Brussel (Evere) en 1 in Leuven (Herent).

Cédric de Kerchove, bestuurder en mede-eigenaar van Cool Electro Cycles: “We waren op zoek naar een inspirerende en krachtige naam om ons merk op de markt te brengen. Cool Electro Cycles heeft een aanzienlijke bekendheid in West-Vlaanderen, maar de naam was voorbijgestreefd omdat wij na de overname van Fietsen Ampe en Fietsen Van den Hauwe ons gamma en onze service uitbreiden van puur elektrische naar ook sportfietsen.”

Nieuwe fietscultuur

De eerste echte Raida-shop is sinds 3 mei 2022 een feit in Leuven. De winkels in West-Vlaanderen krijgen een stapsgewijze aanpassing, waarbij de winkel in Roeselare de spits mag afbijten. De komende 5 jaar heeft Raida de ambitie in elke Belgische provincie kwaliteitswinkels te openen met sterk gespecialiseerde medewerkers en topmerken.

De fietsmarkt evolueert razendsnel. Meer nog, Vlaanderen wordt overspoeld door een nieuwe fietscultuur. Een trend waarop Raida volop wil inspelen met de opening van zijn eerste flagshipstore in Leuven. Leuven wordt het voorbeeld voor de klantbeleving en een uitgebreid, hoog kwalitatief productengamma van topmerken (e-bikes, racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen ...) voor particuliere en professionele gebruikers. Dat alles in combinatie met diensten zoals fietsleasing, verzekeringen en onderhoud ter plaatse, én een doorgedreven inhouse expertise.

In die zin wil Raida dus meer zijn dan een netwerk van fietswinkel maar ook een een heuse mobility movement in Vlaanderen op gang proberen te brengen.