Broers Declercq laten Autofix verder groeien in de tweede generatie

BRUGGE - De broers Declercq -stuwende krachten achter Autofix- hebben de voorbije dagen de overname afgerond van het Roeselaarse Motraco. Het Motraco team maakt integraal de overstap naar de nieuwe eigenaar. Autofix is een familiale onderneming onder leiding van de familie Declercq met reeds heel wat jaren ervaring in de distributie van auto-onderdelen en toebehoren. Met filialen in Harelbeke, Brugge, Ieper, Maldegem, Moeskroen, Doornik en nu ook Roeselare maakt het bedrijf zich naar eigen zeggen op voor de toekomst in een snel veranderende markt. 

Voor Autofix past deze overname binnen de strategie om in West-Vlaanderen een mooie spreiding aan verkooppunten te ontwikkelen en zo de klant -waar dan ook in West-Vlaanderen-  optimaal te kunnen bedienen. Met Roeselare erbij is het 'gat' tussen Harelbeke en Brugge nu opgevuld. "Met de kennis van de huidige medewerkers op het gebied van paint en auto-onderdelen erbij zijn we meer dan ooit een one-stop-shop voor iedereen die binnen de automotive sector actief is", zeggen de broers Declercq.

Autofix heeft alle grote merken onder één dak en als officiële dealer van alle bekende en minder bekende merken van auto onderdelen. "Met het API Drive concept bieden we bovendien op regelmatige basis technische opleidingen aan, verhuren we speciale gereedschappen en voorzien we een technische hotline en data", aldus Autofix. Hiermee willen we klanten volop ondersteunen om klaar te zijn voor huidige en toekomstige uitdagingen."

Per 1 juli wil Autofix ook nog een filiaal oprichten in Aalst (Erembodegem).