Nieuws West-Vlaanderen Broers Vandenberghe (Skyline) kopen zich in bij start-up uit de gamesector

Broers Vandenberghe (Skyline) kopen zich in bij start-up uit de gamesector

Broers Vandenberghe (Skyline) kopen zich in bij start-up uit de gamesector

IZEGEM – De familie Vandenberghe, de eigenaars van het West-Vlaamse technologiebedrijf Skyline Communications, investeert in de Antwerpse videogame-ontwikkelaar Salty Lemon Entertainment. Deze lokale start-up won onlangs de prijs voor ‘meest veelbelovende start-up studio van het jaar’ op de Belgian Game Awards 2021.

Salty Lemon is een Vlaamse start-up die zich specialiseert in het maken van videogames en interactieve apps. Aan het hoofd van dit jong bedrijf staan Tibeau Segers, Jef Reniers, Keke Kokelenberg en Alfred Campenaerts, broer van profwielrenner Victor Campenaerts. En toevallig of niet, Salty Lemon bracht onlangs met EXR een nieuwe belevingstoepassing voor de sportwereld. “EXR is een app die je kunt linken aan je roeitrainer”, zegt Alfred Campenaerts. Het brengt roeiers in een virtuele wereld waarin ze tegen elkaar kunnen roeien alsof ze echt samen op het water zouden zitten. Dit maakt het niet enkel leuker om te trainen, maar het brengt ook nieuwe kansen met zich mee voor de indoorroeisport. Daarnaast biedt onze app ook trainingsschema’s aan die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek, gesteund door VLAIO en UGent.”

Op 27 november aanstaande organiseert Salty Lemon ook een evenement voor ambassadeurs en potentiële investeerders als onderdeel van hun Win winner-campagne. Win winner is een erkend crowdlending platform waar het grote publiek kan investeren in grondig geselecteerde start-ups, zoals Salty Lemon, met een vast jaarlijks rendement en gunstige fiscale voordelen.

Spin-off

De investering in de EXR app is bovendien niet de eerste stap die de familie Vandenberghe zet in de Belgische videogame-industrie. Met hun bedrijf zijn ze ook sponsor van voetbalploeg SV Zulte Waregem in de Proximus ePro League-competitie. Dit is de e sports-variant van de Jupiler Pro League-competitie, die online wordt uitgevochten via het bekende videospel FIFA. “In nog geen dertig jaar tijd zijn videogames wereldwijd uitgegroeid tot vrijetijdsbesteding nummer één, nog vóór film en muziek”, zegt Lode Ketelair, marketing manager van Skyline Communications. “Als afgetekende wereldmarktleider in netwerkbeheersoftware voor de media-industrie volgen we technologische innovaties op de voet, en daar hoort zeker en vast ook de gaming-industrie bij.”

Kruisbestuiving

“Als Vlaamse ondernemers zijn we er steevast van overtuigd dat er lokaal heel wat kennis en talent zit, zeker op het gebied van gaming”, vertelt CEO van Skyline, Ben Vandenberghe. “Op een paar minuten van ons hoofdkantoor in Izegem bevindt zich een van de beste gamescholen ter wereld. Met onze ervaring en middelen kunnen wij talenten als Salty Lemon helpen groeien en zo de gaming industrie in België nog wat meer op de kaart zetten. Bovendien werken er bij ons een goeie 350 programmeurs en ingenieurs, vaak jonge mensen, die dagelijks heel complexe software ontwikkelen. Dan is de stap naar gamen als ontspanning niet zo groot natuurlijk. We hebben hier trouwens een volledig uitgebouwde gamingroom als ontspanningsruimte.”

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.