Nieuws West-Vlaanderen Brouwerij Rodenbach brengt Londen in verleiding

Brouwerij Rodenbach brengt Londen in verleiding

Brouwerij Rodenbach brengt Londen in verleiding

ROESELARE – Op de World Beer Awards in Londen, algemeen erkend als een van de grootste professionele biercompetitie in Europa, kreeg Rodenbach Caractère Rouge de hoogste onderscheiding. Het West-Vlaamse bier werd verkozen tot ‘World’s Best Sour & Wild Beer Fruit Lambic’. Ook de Rodenbach Vintage kreeg een grote waardering en mocht de titel ‘Country Winner’ opeisen. De jury beloonde ook Rodenbach Fruitage en Rodenbach Grand Cru met een gouden award. 

“Het is een prachtige erkenning voor het harde werk van onze brouwersteams bij Rodenbach in Roeselare en Brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel”, aldus Rudi Ghequire die de Roeselaarse brouwerij al decennia lang aanstuurt als CEO en brouwmeester. “Fantastisch dat ook onze innovaties zoals Rodenbach Fruitage  hoge scores in de wacht slepen. Maar de kers op de taart is uiteraard dat Rodenbach Caractère Rouge’ de titel ‘World’s Best’ mag voeren.”

Rodenbach, gepokt en gemazeld in Roeselare, maakt vandaag deel uit van de Nederlandse groep Swinkels Family Brewers, waartoe ook Palm & De Hoorn (Steenhuffel) behoren. Brouwerij Rodenbach is wereldwijd bekend voor haar ‘Vlaams Rood Bruin‘ bier van gemengde gisting dat gedurende twee jaar rijpt op één van de 294 eiken foeders.

Nederlands en onafhankelijk

Sinds mei 2016 zijn de Nederlanders eigenaar van het traditionele West-Vlaamse biermerk Rodenbach. Voordien maakte Palm van de familie Toye de dienst uit als hoofdaandeelhouder. Swinkels Family Brewers is een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die inmiddels beschikt over verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), brouwerij de Molen in Bodegraven (Nederland), brouwerij Palm en De Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Daarnaast werkt de familie nauw samen met bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Gezamenlijk waren deze brouwerijen in 2018 goed voor de productie van acht miljoen hectoliter bier en 856.000 hectoliter frisdrank. Met Holland Malt beschikt de groep over twee eigen mouterijen, welke samen in 2018 goed waren voor de productie van 336.000 ton mout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.