Nieuws West-Vlaanderen Brouwerijen willen heropstart van de horeca vleugels geven

Brouwerijen willen heropstart van de horeca vleugels geven

Brouwerijen willen heropstart van de horeca vleugels geven

BAVIKHOVE, BELLEGEM – De West-Vlaamse brouwerijen stellen alles in het werk om van 8 mei – de heropening van de horeca – een groot feest te maken.  Brouwerij De Brabandere (Bavikhove) en collega Vander Ghinste (Bellegem), toonaangevend in hun sector, geven het voorbeeld met concrete steunacties.   

Brouwerij Vander Ghinste heeft de voorbije weken liefst 400.000 liter vervallen bier gratis vervangen. De Bellegemse brouwerij belevert om en bij de 250 horecazaken van gerstenat, waaronder bekende bieren Bockor, Omer of LeFort.

Ook brouwerij De Brabandere doet dat en vervangt onder meer bakken bier, waters en frisdranken die vervallen zijn tijdens de coronacrisis gratis  door verse producten. De voorbije dagen en werken werden ook de bierleidingen van alle klanten kosteloos gereinigd. Daar bovenop schenkt CEO Albert De Brabandere aan zijn horeca-volgers ook een gratis vat of een gratis bak bier. Brouwerij De Brabandere, bekend van merken als Bavik Super Pils, Kwaremont en Petrus, heeft zoals alle collega’s een hard jaar achter de rug, maar ondanks de eigen verliezen bleef de brouwerij investeren in de ondersteuning van de horeca. Ook in eigen huis deed het een aantal geslaagde investeringen. De familie De Brabandere installeerde een gloednieuwe state-of-te-art blikken- en verpakkingslijn, goed voor een investering van 4 miljoen euro.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.