De uitbaters van Hotel De Tuilerieën investeerden fors om tot deze erkenning te komen. Eén van de belangrijkste hefbomen betrof het inrichten van een toprestaurant (‘Mémoire’) binnen de muren van het hotel.
“De sterrenclassificatie blijft voor hotels een belangrijk instrument om zich te positioneren en te onderscheiden”, aldus Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “Het is een manier om de kwaliteit en de diversiteit van de dienstverlening in de sector in de kijker te plaatsen.”
Pand met rijke geschiedenis
Hotel De Tuillerieën is een hotel met grandeur maar ook met traditie. Het pand werd opgetrokken in de vijftiende eeuw, en diende door de eeuwen heen als thuis voor de betere Brugse families. In de 17e eeuw woonde er ook een Spaanse stadsbestuurder, Juan Perez de Malvenda. Hij bewaarde er destijds de relikwie van het Heilig Bloed.
Volgens hotelmanager Kristof Vandenheede wil hotel De Tuilerieën geen stijf hotel zijn, maar zich eerder profileren als een familiehotel waar de nadruk blijft liggen op een mix van gastvrijheid en grote dienstbaarheid.