Brugse Citymesh mag 250 slimme camera’s leveren aan kustgemeenten

BRUGGE - Om deze zomer de toeristenstromen te kunnen monitoren, zullen er de komende weken 250 camera's worden geïnstalleerd langs de hele kustlijn. Het Brugse Citymesh, onder meer specialist in video detectie en netwerkoperaties, mag de 'Big Brother' technologie leveren.

Een en ander wordt in de media bevestigd door de provinciaal gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu en door gouverneur Carl Decaluwé. De camera's zullen worden opgehangen langs de dijken of in de centra, waar veel volkstoeloop wordt verwacht. Op basis van de beelden zullen maatregelen kunnen genomen worden als dat nodig zou zijn voor de veiligheid. Op basis van de camera's kan ook het verkeer aangestuurd worden. Op topdagen worden tot 750.000 mensen verwacht aan de kust. Citymesh kreeg een contract voor twee jaar. Westtoer benadrukt dat alle regels van de privacy gerespecteerd worden.

Het bedrijf van stichter Mitch De Geest, staat ook bekend als een specialist inzake draadloze communicatie waarmee wifi-netwerken kunnen worden geïnstalleerd in publieke omgevingen. De Brugse KMO is ook houder van 4G- en 5G-licenties voor een snel internet. Daarmee weet Citymesh zowel overheden als de bedrijfswereld te verblijden. De haven van Zeebrugge heeft dergelijk 5G-netwerk via netwerkoperator Citymesh in huis gehaald. Heel wat West-Vlaamse steden, waaronder Kortrijk, Oostende, Knokke en Koksijde haalden reeds de draadloze wifi-technologie van Citymesh in huis.

'Kustjongen' Mitch De Geest startte als jonge twintiger zijn toekomstgericht bedrijf op in 2007. Sinds dat jaar volgde alleen maar groei.