Brugse Citymesh verstevigt zijn positie in de 4G-markt

[caption id="attachment_61699" align="alignleft" width="360"] Mitch De Geest[/caption]

BRUGGE - Telecomoperator Citymesh, het geesteskind van Mitch De Geest, verstevigt zijn positie als vierde operator met het verzekeren van een nationale 4G-licentie. De licentie wordt voor 15 jaar aan Citymesh toegekend door het BIPT. Het bedrijf zal met deze licentie nu ook 4G-diensten aanbieden aan de B2B-markt en breidt zo zijn aanbod verder uit. 

Citymesh kan nu als vierde operator 4G-diensten nationaal aanbieden. Het bedrijf krijgt een licentie voor 2x15MHz in band 7 (2,6 GHz). Citymesh biedt zijn netwerken uitsluitend aan de B2B-markt aan. “Deze uitbreiding van ons dienstenaanbod is heel goed nieuws”, stelt Joeri Tranchet, managing director private 5G bij Citymesh, “Zo kunnen we dankzij deze band ook 4G-diensten aanbieden, die op termijn zullen evolueren naar 5G. Een ander groot voordeel is dat alle bestaande mobiele toestellen deze band ondersteunen.”

Met deze licentie voor het ganse Belgische grondgebied vervolledigt Citymesh zijn huidige professionele aanbod en verstevigt zo zijn positie in de markt. “We maken deze beslissing met oog op een kwalitatieve en duurzame groei op lange termijn” zegt Ward Van Ooteghem (chief solution officer). Citymesh is al meer dan tien jaar actief als nichespeler in de telecommarkt. Het staat onder meer bekend als de enige Belgische operator die vandaag al grootschalige private netwerken heeft uitgerold, zoals in de Port of Zeebrugge en Brussels Airport. De focus ligt sowieso op groeimarkten zoals industrie, healthcare, logistics en private stadsnetwerken.

Op veel markten thuis

Het Brugse Citymesh is gespecialiseerd in de uitbouw en beheer van grootschalige draadloze netwerken op basis van een brede waaier aan technologieën. Naast een uitgebreide Wi-Fi & IoT expertise, bouwt het bedrijf ook 5G-ready netwerken op de primaire 5G-band (3,5 GHz). Binnen de sterk groeiende markt van bedrijfskritische connectiviteit bouwt Citymesh unieke private 5G-netwerken ter ondersteuning van de automatisering in (lucht)havens, healthcare, warehouses, logistiek en andere industriële sectoren. Naast het uitrollen van een infrastructuur in opdracht van de klant, investeert het bedrijf ook volop in de uitrol van eigen netwerken in nichemarkten zoals offshore wind, in-air drone communicatie en Smart City 5G.