Nieuws West-Vlaanderen Brugse Citymesh wil meer dan ooit de bedrijfswereld verblijden met snel internet

Brugse Citymesh wil meer dan ooit de bedrijfswereld verblijden met snel internet

Brugse Citymesh wil meer dan ooit de bedrijfswereld verblijden met snel internet

BRUGGE -Een private 5G-netwerk kan voor heel wat sectoren waar communicatie en connectiviteit bedrijfskritisch is, een meerwaarde betekenen. Bedrijven evolueren steeds vaker naar omgevingen waar automatisering en wireless connectiviteit belangrijke drijfveren zijn en dan is ultrasnel internet een plus. Het Brugse Citymesh, dat de technologie in handen heeft, wil meer dan ooit zijn missie waarmaken om ook de private markt zoveel mogelijk te bedienen met ofwel 4G ofwel 5G.

Citymesh is daarmee zowat de luis in de pels van de grote jongens genre Proximus, Telenet of Orange. Het bedrijf van CEO Mitch De Geest, steekt alvast zijn ambities niet onder stoelen of banken. Het wil, in een consortium met andere spelers, bedrijven voorzien van een stabiel privaat mobiel netwerk. Concreet wil het meedingen in een veiling waarbij aan bedrijven 4G-frequenties zullen worden toegekend. Die frequenties blijven al jaren onbenut maar zouden nu toch toegekend worden ten bate van de privé-sector. Ook als straks ook voor 5G kan geboden worden, wil Citymesh opnieuw zijn best beentje voorzetten. Volgens experts zal vooral de uitrol en de integratie van 5G de bedrijfswereld een danige push vooruit geven, ook en vooral in de automatisatie van processen.

Citymesh heeft sinds 2015 een deel van het 5G-netwerk in handen. Onder meer de haven van Zeebrugge en de luchthaven van Brussels Airport worden door Citymesh al beleverd met de technologie van de toekomst.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.