Nieuws West-Vlaanderen Brugse starters krijgen een nieuw onderkomen in het hart van de stad

Brugse starters krijgen een nieuw onderkomen in het hart van de stad

Brugse starters krijgen een nieuw onderkomen in het hart van de stad

BRUGGE – De bekende Brugse Smedenstraat moet als winkelstraat na enkele moeilijke jaren een nieuw elan krijgen. Het stadsbestuur heeft daarvoor een plan uitgewerkt. De meest ingrijpende actie is de ingebruikname van een ruim winkelpand waar de stad behalve de eigen diensten ook startende ondernemers wil huisvesten.

 

Het plan van het stadsbestuur gaat onder andere over hulp voor de handelaars, maar ook over subsidies voor creatieve ondernemers. Zo kan wie een leegstaand pand betrekt tot 15.000 euro aan steun krijgen. Het meest in het oog springende onderdeel van het actieplan is de huur van een pand in de Smedenstraat. Het hoekpand ter hoogte van de Kegelschoolstraat wordt een uitvalsbasis voor diverse stadsdiensten, waaronder die voor Werk en Ondernemen.

In samenwerking met De Republiek wil de stad de plek ook uitbouwen tot een hub voor starters. “Met de huur van dit pand geven we het signaal dat we begaan zijn met de Smedenstraat”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). ‘We gaan uit van de kansen die het nieuwe, vlakbij gelegen Beurs- en Congresgebouw zal bieden wanneer het de deuren opent.”

Het stadsbestuur ziet in de eerste plaats kansen voor ondernemers die werken rond voeding. “De Smedenstraat telt nog altijd veel kwaliteitsvolle zaken en met name de delicatessenzaken zijn zeer kenmerkend voor de straat, dat DNA moeten we de komende jaren voort uitbouwen”, zegt Pablo Annys, de Brugse schepen van Werk en Ondernemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.