Nieuws West-Vlaanderen Brugse Zot wordt al vijftien jaar uitgevoerd naar het Verenigd Koninkrijk

Brugse Zot wordt al vijftien jaar uitgevoerd naar het Verenigd Koninkrijk

Brugse Zot wordt al vijftien jaar uitgevoerd naar het Verenigd Koninkrijk

BRUGGE – Xavier Vanneste, CEO van de bekende Brugse brouwerij de Halve Maan, heeft de vijftiende verjaardag van de aanwezigheid van het populaire West-Vlaamse bier Brugse Zot op de Britse markt gevierd in hartje Londen. Dat gebeurde in marge van de Belgische economische missie naar het Verenigd Koninkrijk. Vanneste kondigde er ook een nieuw commercieel akkoord aan waarmee de Britse markt nog verder wordt uitgediept.   

De Brugse burgemeester Dirk De fauw en de Vlaamse minister-president Jan Jambon kwamen de festiviteiten rond 15 jaar Brugse Zot met hun aanwezigheid opluisteren.

Brouwerij De Halve Maan heeft een traditie om u tegen te zeggen. De roots gaan terug tot in 1856 aub. Sinds 2005 wordt de familiale Brugse brouwerij aangestuurd door Xavier Vanneste die met Brugse Zot een ‘hit’ in de markt heeft gezet. Niet alleen in eigen land maar ook in het buitenland. Brugse Zot is uitgegroeid tot de nummer één binnen de portfolio van De Halve Maan en wist al diverse internationale awards in de wacht te slepen. Dit leidde de voorbije jaren steevast naar een double digit groei voor de Brugse brouwerij.

Het Verenigd Koninkrijk, een biermarkt bij uitstek, was één van de eerste exportlanden waar Brugse Zot meteen wist te scoren, mede met dank aan de Britse importbedrijven Cave Direct en James Clay and Sons waarmee Xavier Vanneste wist samen te werken. Dit heeft geleid naar een verspreiding van Brugse Zot over het hele Britse grondgebied. Met deze beide Britse bedrijven heeft Xavier Vanneste een akkoord gemaakt met de bedoeling Brugse Zot nog meer ‘exposure’ te geven op de Britse markt. Wordt vervolgd dus.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.