Nieuws West-Vlaanderen Brustor, Suntronics Solar en Cool zijn de strafste Trends Gazellen

Brustor, Suntronics Solar en Cool zijn de strafste Trends Gazellen

Brustor, Suntronics Solar en Cool zijn de strafste Trends Gazellen

KORTRIJK – In de hoofdzetel van Agristo werden de West-Vlaamse Trends Gazellen 2023 voorgesteld. De winnaars werden Brustor, Suntronics Solar en Cool. Toeval of niet: ze hebben alle drie op de een of de andere manier te maken met bijzondere ecologische toepassingen. Naar goede (of slechte?) gewoonte werkt Trends altijd met verouderde cijfers bij zijn huiswerk.

Drie parameters zijn cruciaal om het tot Trends Gazelle te schoppen: groei in personeel, groei in cash-flow en groei in toegevoegde waarde. Zoals bekend maar te weinig benadrukt: dat laatste criterium is in wezen het allerbelangrijkste.

In totaal mogen 250 West-Vlaamse bedrijven zich Gazelle noemen. Maar er konden slechts drie winnaars ofte Gazellen Ambassadeurs zijn in drie categorie├źn ( opgedeeld naargelang de grootte van een bedrijf). Brustor (Gullegem) ging bij de grote bedrijven met die titel lopen. De voorbije jaren groeide het zonweringsbedrijf als kool: van 57 miljoen euro (2017) tot 120 miljoen volgens de laatst beschikbare cijfers. Bij Brustor werken op vandaag 350 mensen. Lieven Brutsaert leidt het bedrijf dat in 1965 door zijn vader Louis werd opgericht.

Bij de middelgrote bedrijven mag Suntronic Solar zich ambassadeur noemen. Het bedrijf uit Ledegem biedt energie oplossingen aan voor de industrie, voor bedrijven maar ook voor particulieren. Zonnepanelen, warmtepompen, airco, snellaadpalen, het passeert allemaal de revue. Pieter Seynaeve leidt vandaag het bedrijf dat dit jaar zijn zestiende levensjaar is ingegaan.

Hype rond fietsen

Bij de kleinere bedrijven mag Cool Electro Cycles zich fier op de borst kloppen. De broers Cool (Nicolas en Christophe) hebben de voorbije jaren en netwerk van fietswinkels uit de grond gestampt in het Vlaamse land en profiteren mee van de hype rond elektrisch fietsen fietsleasing. Vandaag zijn de broers de fiere eigenaars van achttien winkels, en er zijn volgens hen nog blinde vlekken die moeten ingevuld worden.

foto: Trends

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.