Nieuws West-Vlaanderen Callens opent vestiging in Luik

Callens opent vestiging in Luik

Callens opent vestiging in Luik

WAREGEM – Met een nieuwe vestiging in Luik heeft het West-Vlaams Callens nu ook een vaste antenne in Wallonië. Het is het vijfde filiaal naast de hoofdzetel in Waregem en de vestigingen in Lochristi, Geel en Arnhem (Nederland). “Zo voldoen we nog meer aan onze belofte voor klantnabijheid, met medewerkers die dicht bij de klanten staan op elk vlak,” aldus CEO Windy Moerman.

 

In Luik staat een volledig nieuw en complementair team van Calliërs klaar om klanten bij te staan vanaf het verkoopproces, tijdens de ontwerpfase en lang na de installatie voor onderhoud en interventie. Callens zet eigen technische experten in voor de volledige totaalontzorging van zijn industriële warmte- en luchtinstallaties, met onder andere stoom- en thermische-olie-ketels, en luchtinstallaties voor onder andere procesventilatie. Het Waalse team zal nauw samenwerken met de Waregemse thuisbasis en rekent daar op de ondersteunende diensten voor een vlotte opstart en oplevering van de projecten.

“Onze projecten zijn nagenoeg allemaal maatwerk”, zegt Windy Moerman. “We bestuderen elke productie-omgeving waar een werk van Callens komt om de technisch beste en meest duurzame oplossing aan te bieden. Na 55 jaar kennen we ons vak en de sectoren die we bedienen als de beste, maar we misten voelsprieten in Wallonië. Na een intense zoektocht vonden we de ervaren mensen in de regio om die rol te vervullen.”

Cruciale rol

Het familiebedrijf Callens uit Waregem levert al 55 jaar betrouwbare procestemperatuur aan industriële klanten. Al 7.500 klanten in de Benelux en Frankrijk vertrouwen op een inhouse ontworpen thermische installatie: gebruik makend van stoom- en thermische olieketels, energierecuperatiesystemen, industriële luchttechnieken en/of bijbehorende leiding netwerken. In die sector speelt Callens een cruciale rol.

De 200 medewerkers, zij kregen de naam Calliërs, verzorgen zowel de engineering, de installatie als de nazorg, en dat zeven dagen op zeven. In 2010 werd CallensVyncke opgericht als joint-venture met familiebedrijf Vyncke uit Harelbeke. CallensVyncke ontwerpt warmtekrachtkoppelingen voor industriële processen die zowel warmte als kracht of energie leveren. In 2018 vervoegde ook Optimum de Callens-groep door overname. Optimum by Callens ontwerpt, installeert en onderhoudt installaties als oplossing voor geur -en koolwaterstofemissies en vervuilingsproblemen aan de rookgaszijde bij industriële stoomketels. Telkens staat warmteterugwinning centraal in het concept.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.