Nieuws West-Vlaanderen Caroline Vercauteren gaat met BonRill ook de veggietoer op

Caroline Vercauteren gaat met BonRill ook de veggietoer op

Caroline Vercauteren gaat met BonRill ook de veggietoer op

IEPER – Van apothekeres naar zaakvoerder. De jonge West-Vlaamse onderneemster Caroline Vercauteren stapte namens de vijfde generatie in het familiebedrijf BonRill. BonRill startte meer dan 100 jaar geleden als beenhouwerij en is nu de grootste producent van rillettes in België. Caroline komt nu met een vernieuwende visie en breidde het bestaande gamma uit met vegetarisch beleg: ‘BonRill Finest Veggies’. Salades met de textuur, het mondgevoel en de smaak van klassieke spreads als krabsalade, préparé of kip curry, maar dan zonder vlees. Wél op basis van lokaal geteelde oesterzwam.

Volgens Caroline Vercauteren is de tijd meer dan rijp voor een veggie-aanbod. “In een steeds veranderende wereld met toenemende bewustwording rond voeding, willen we met BonRill flexitariërs bereiken, maar ook vegetariërs en veganisten”, zegt ze. “We willen met sterke plantaardige alternatieven komen om een meer gevarieerd dieet te stimuleren. Daarnaast horen we van vegetariërs en veganisten dat de smaak en textuur van de huidige vegetarische alternatieven vaak te ver liggen van het oorspronkelijke product. We focussen ons bij het ontwikkelen van onze spreads dus vooral op de aangename textuur, uiteraard de smaak maar ook het nutritioneel profiel. Hierdoor leunen onze salades heel sterk aan bij het beleg hoe vele vegetariërs/veganisten het voorheen kenden.”

Als doorsneel consument zou je denken: te gek toch voor een traditioneel charcuteriebedrijf’? “Maar met BonRill streven we al 130 jaar lang naar de beste smaak én de beste textuur”, aldus Vercauteren. “Wij Belgen zijn in de eerste plaats bourgondiërs, of we nu vegetariër, veganist of flexitariër zijn. Want wat we eten moet er inderdaad aantrekkelijk uitzien, maar moet bovenal lekker zijn. En net daarin wil ik met BonRill het verschil kunnen maken, ook in het plantaardige aanbod. Want wat ons betreft, zijn onze vegan/vegetarische foods minstens even lekker, volwaardig en gevarieerd. In de salades wordt de voedzame oesterzwam aangevuld met extra groenten, kruiden en koolzaadolie, een bron van onverzadigde vetzuren.”

Het bedrijf uit de Westhoek probeert ook zoveel mogelijk verticaal geïntegreerd te zijn en de korte keten te respecteren. Naast de vleesvervangers worden ook de sauzen en kruidenmengelingen allemaal in eigen huis bereid. De vijf salades zijn trouwens soja-, gluten- én zuivelvrij. En ook aan de verpakking werd gedacht, die wordt geproduceerd uit gerecycleerd materiaal.

Caroline Vercauteren (32) studeerde af als apotheker, maar nam drie jaar terug samen met haar man het charcuteriebedrijf van haar schoonouders over. Met BonRill gaat ze nu dus ook de plantaardige tour op.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio