Nieuws West-Vlaanderen CEO van Skyline Communications inspireert managers van Disney met zijn HR-aanpak

CEO van Skyline Communications inspireert managers van Disney met zijn HR-aanpak

CEO van Skyline Communications inspireert managers van Disney met zijn HR-aanpak

IZEGEM – De CEO van het West-Vlaamse technologiebedrijf Skyline Communications mocht onlangs zijn inzichten rond agile bedrijfsvoering delen met mediagigant Disney. In zijn presentatie voor het Disney Media Engineering Team sprak Ben Vandenberghe over zijn ervaringen met agile werken, waarom het zo belangrijk is en wat het in de praktijk allemaal inhoudt. Want ‘agile’ is niet langer een buzzword uit de software industrie, maar wel een volledig nieuwe manier van bedrijfsvoering die noodzakelijk is om vandaag succesvol te zijn, aldus Ben Vandenberghe. 

Skyline Communications is een hoogtechnologisch softwarebedrijf met roots en hoofdkwartier in Izegem. Via zijn DataMiner-software biedt Skyline oplossingen voor tal van grote internationale spelers in de ICT media- en breedbandindustrie zoals Al Jazeera, Sky, HBO en Disney zodat zij hun ambities op het vlak van digitale transformatie kunnen realiseren. En dankzij zijn expertise en zijn heldere visie op agile bedrijfsvoering heeft het bedrijf nu nog een extra troef in de hand.

Anders gaan werken en organiseren

Agile is binnen de softwareontwikkeling al langere tijd dé manier van werken. Maar meer en meer maakt het nu ook zijn intrede in het gewone bedrijfsleven. Agile is een werkwijze die breekt met de traditionele hiërarchische bedrijfscultuur. De focus ligt op flexibel werken, zonder de doelstellingen uit het oog te verliezen. Hierbij spelen constant leren en evolueren een belangrijke rol. Er wordt gewerkt in cycli van een tweetal weken, zogenaamde sprints. Na iedere sprint zit het team dan samen met de eindgebruiker om terug te blikken op de successen en moeilijkheden van de sprint. Daarnaast overleggen ze ook welke stappen ze zullen ondernemen om de doelstellingen van de volgende sprint te bereiken.

Door de transparante communicatie, korte sprints en uitgebreide feedbackmomenten kunnen projecten dus veel efficiënter worden aangepakt. Maar efficiëntie is niet het enige voordeel. “We merken dat de agile manier ook een positieve invloed heeft op het welzijn van onze werknemers: er is bijvoorbeeld minder stress omdat er snel kan worden bijgestuurd als iets niet volgens plan verloopt”, aldus CFO Frederik Vandenberghe. “En tegelijk draagt iedereen ook meer verantwoordelijkheden, wat dan weer zorgt voor een groter gevoel van voldoening.”

“Wij zijn ervan overtuigd dat agile werken de toekomst is voor zowat ieder bedrijf”, zegt een vastberaden Ben Vandenberghe. “Door de digitale transformatie, waarbij nieuwe technologieën als paddenstoelen uit de grond schieten, wordt het steeds belangrijker dat een onderneming flexibel kan werken. De toekomst van iedere ondernemer kent slechts één zekerheid… en dat is dat er geen zekerheden meer zijn. En dat is werkelijk op alles van toepassing, van de technologieën die men gebruikt of ontwikkelt tot de businessmodellen. En in deze nieuwe wereld is agility de belangrijkste kwaliteit om succesvol te zijn, voor elke onderneming.”

Inspiratie bij de koffie voor West-Vlaanderen

Skyline besloot vele jaren geleden om over te schakelen naar agile werken, en die vroege omschakeling heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. “Die overschakeling was voor ons een logische stap, maar daarom geen eenvoudige: oude gewoontes leer je nu eenmaal moeilijk af”, vertelt een fiere Bram De Block, agile coach bij Skyline. “Maar vandaag zou je je best moeten doen om bij ons nog iemand te vinden die wil terugkeren naar de oude manier van werken. En als kers op de taart worden we nu zelfs uitgenodigd door bedrijven als Disney om ze te inspireren met onze visie op agile.”

Bovendien is Bram vastberaden om het hier niet bij te laten. “Het werk van de agile coaches zit er nog niet op”, zegt hij. “Agile werken is constant bijleren: leren uit je successen maar ook uit je fouten. En vooral, leren van anderen.”

Daarom organiseert Bram op eigen initiatief de eerste Lean Coffee in West-Vlaanderen. Dit is een format waarbij personen met gelijkaardige interesses samenkomen om hun ideeën en ervaringen met elkaar te delen, liefst bij een kop koffie (of een frisse pint). En die interesses kunnen volgens Bram zeer uiteenlopend zijn: agile, scrum, kanban, coachen van zelfsturende teams, motivatie- en zelfgroei, enzovoort. Het interessante aan dit format is bovendien dat de deelnemers zélf kunnen kiezen wat ze bespreken en wat niet, op een gestructureerde manier maar zonder vooraf bepaalde agenda. Zo blijft het interessant voor de hele groep.

info: https://www.meetup.com/lean-coffee-izegem/events/280209357/

foto: Frederik Vandenberghe, Ben Vandenberghe en Bram De Block

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.