Nieuws West-Vlaanderen CEO’s van ION geven goede voorbeeld in de Week van de Mobiliteit

CEO’s van ION geven goede voorbeeld in de Week van de Mobiliteit

CEO’s van ION geven goede voorbeeld in de Week van de Mobiliteit

WAREGEM – Kristof Vanfleteren en Davy Demuynck, CEO’s van projectontwikkelaar ION uit Waregem fietsen tijdens de Week van de Mobiliteit van respectievelijk Kortrijk en Anzegem naar het hoofdkantoor in Waregem. “We willen onze medewerkers uitdagen om na te denken over alternatieven voor de wagen”, heet het.

 

 

Kristof Vanfleteren en Davy Demuynck zijn CEO van projectontwikkelaar ION. Tijdens de Week van de Mobiliteit fietsen ze, waar hun agenda het toelaat, van Anzegem en Kortrijk naar hun kantoor in Waregem : “We willen het goede voorbeeld geven”, zeggen de beide bedrijfsleiders. “Dat we nu met de fiets rijden, is uitstekend voor onze conditie en met de auto doen we er in volle spits langer over. We moedigen onze medewerkers aan om na te denken over alternatieven. Daarnaast past dit in het nieuwe werken na COVID, waarbij we een voorlopig regime van 3 dagen op kantoor en maximaal 2 dagen thuiswerk hanteren. Het verhaal rond hybride werken wordt uiteraard verder geëvalueerd.”

Cyclobility heeft 2 topmodellen geleverd aan de CEO’s om hun woon-werkverkeer te optimaliseren. Andries Aumann, zaakvoerder van Cyclobility, ziet uiteraard de voordelen. “De Stromer ST5 is het onovertroffen vlaggenschip met maximaal vermogen en bereik”, zegt Aumann. “Deze speed pedelec geniet een duidelijke voorkeur omdat die over het traject tussen thuis en werk ongeveer even lang doet als de auto. Opvallend is dat vele testpersonen een herwonnen vrijheid voelen door ’s avonds door de natuur naar huis te fietsen en hun hoofd leeg te maken.”

Medewerkers warm maken

Kristof Vanfleteren en Davy Demuynck zien op hun beurt ook andere voordelen aan de switch van auto naar fiets. “Door met de fiets te rijden, sparen we parkeerplaatsen uit op het werk en leveren we een kleine bijdrage aan het milieu”, zeggen ze. “Bovendien helpt het om de gezondheidsrisico’s van onze sedentaire levensstijl te verminderen. Tot slot strookt het met het imago dat ION wil uitdragen als ontwikkelaar van duurzame gebouwen. We denken ten onrechte dat de wagen het enige vervoermiddel is.”

De CEO’s proberen naar eigen zeggen ook de 120 medewerkers van het bedrijf warm te maken voor de fiets. Een brutoloonruil in combinatie met fietsvergoeding maakt het voor de werknemers extra interessant.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.