Nieuws West-Vlaanderen Charles Beauduin hertekent organigram van Barco: ‘Reculer pour mieux sauter’.

Charles Beauduin hertekent organigram van Barco: ‘Reculer pour mieux sauter’.

Charles Beauduin hertekent organigram van Barco: ‘Reculer pour mieux sauter’.

KORTRIJK – Het beursgenoteerde Kortrijkse spitsbedrijf Barco heeft zijn organisatiestructuur hertekend. Dat liet het bedrijf  weten in een persbericht. Sinds hun aanstelling als co-CEO’s van Barco hebben An Steegen en Charles Beauduin een globale evaluatie van Barco’s capaciteiten, markteffectiviteit en groeistrategie uitgevoerd. Als onderdeel daarvan werd ook de organisatiestructuur van Barco tegen het licht gehouden. Een toepassing van het principe ‘reculer pour mieux sauter‘, zo lijkt het wel. 

Tot nu toe werkte Barco met een matrixorganisatie bestaande uit geografische regio’s die de verkoop, marketing en customer service voor hun rekening namen. Deze regio’s interageerden met business units in de operationele divisies. In de hertekende organisatiestructuur zal de verkoop ondergebracht worden in de business units van het bedrijf samen met productmanagement en R&D.

Afscheid van leaders

Samen met deze nieuwe organisatiestructuur zal ook de samenstelling van het Leadership Team er binnenkort anders uitzien. De drie leden van het directieteam leggen hun functie neer bij Barco en zullen hun professionele carrière extern voortzetten, aldus het persbericht. “Deze organisatorische veranderingen zijn bedoeld om beter te kunnen inspelen op de markttrends en de business units het volledige mandaat te geven om hun strategische prioriteiten uit te voeren, met een meer volledige verantwoordelijkheid,” aldus Charles en An. “We willen de betrokken directieleden bedanken voor hun bijdrage aan het succes van Barco en in het bijzonder omdat ze samen met hun teams de uitdagingen van de pandemie goed hebben doorstaan. We zijn ervan overtuigd dat deze organisatorische wijziging het bedrijf nog beter zal positioneren om de toekomstige groeikansen te realiseren.”

Barco zal op 9 november ook een webinar organiseren om de co-CEO’s voor te stellen. Zij zullen dan hun eerste indrukken en inzichten delen over hoe ze Barco in de toekomst willen uitbouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.