Christian Dumolin en Filip Balcaen voortaan 50/50-aandeelhouders in FIA (Flanders International Airport)

WEVELGEM - Flanders International Airport (FIA), kortweg FIA, is de vennootschap die op de internationale luchthaven van Wevelgem instaat voor de afhandeling van de commerciële vluchten en de passagiers, alsook voor de verkoop van jetfuel.  De in 1991 opgerichte maatschappij wil de activiteiten op de luchthaven zo veel en zo goed mogelijk aansturen en begeleiden naar grotere hoogte. Binnen FIA werd zopas het aandeelhouderschap herschikt. Christian Dumolin en nieuwkomer Filip Balcaen (met zijn holding Baltisse) nemen op 50/50-basis het aandeelhouderschap waar in FIA. 

Vrijdagmorgen werd bij FIA een aandeelhouderswissel doorgevoerd. Barth Foucart (luchtvaartexpert par excellence en pionier op de regionale luchthaven van Wevelgem) en Luc Maes (Latexco) verlaten de vennootschap als aandeelhouders en bestuurders. De NV Baltisse van Filip Balcaen neemt hun participatie over. De wissel werd zopas geformaliseerd. Patrick Verbrugge, Dirk Decaluwé en Bart Vermeulen (Oliver Management Consulting) werden gelijktijdig benoemd als nieuwe bestuurders van de vennootschap. Chris Lecluyse, sinds jaar en dag de vertrouweling van Christian Dumolin, blijft aan als voorzitter van de raad van bestuur.

FIA is met deze herschikking nu in handen van 2 bekende en gereputeerde West-Vlaamse ondernemers, wat de toekomst van het vliegveld van Kortrijk-Wevelgem alleen maar verzekert. Voortaan houden Koramic en Baltisse elk 50 % van de aandelen aan in de NV FIA. Dumolin was al sinds de herfst van vorig jaar aandeelhouder voor 50 procent. De nieuwe aandeelhouders willen de continuïteit verzekeren en spreken de ambitie uit om FIA op een excellente wijze haar opdracht op lange termijn te laten vervullen. FIA wil vooral de mogelijkheden van business aviation nog meer in de kijker zetten.