Nieuws West-Vlaanderen Christian Dumolin herfinanciert zijn spilvennootschap

Christian Dumolin herfinanciert zijn spilvennootschap

Christian Dumolin herfinanciert zijn spilvennootschap

KORTRIJK – De West-Vlaamse ondernemer en investeerder Christian Dumolin heeft het kapitaal van zijn durfkapitaalvennootschap Trustcapital verlaagd met 56 miljoen euro tot nu 46 miljoen. Over 2018 keert Trustcapital nog een een dividend uit van 44 miljoen euro. Daarmee brengt het fonds 100 miljoen euro over naar haar moederholding Koramic Investment Group. Een en ander blijkt uit een recente bijdrage op de website De Rijkste Belgen.

In een commentaar aan de redactie van De Rijkste Belgen zegt Christian Dumolin dat het gaat om een interne herschikking van financiële middelen: “We werken minder met rekening courant en gaan onze middelen intern beter stroomlijnen” heet het. Volgens de nu 73-jarige Dumolin moeten er geen strategische groepswijzigingen gezocht worden achter wat nu gebeurt.

Operationeel omvat Koramic Investment Group vier afdelingen. Koramic Industries is een investeringsmaatschappij die vanuit een lange termijn perspectief participaties neemt in niet-beursgenoteerde vennootschappen. Dit bedrijf heeft momenteel participaties in meer dan twintig vennootschappen. Daarbij nemen callcenters een steeds belangrijker plaats in. Koramic Real state is dan weer de immobiliëntak van de groep. Trustcapital, de derde poot, is als investeringsmaatschappij gespecialiseerd in private equity, namelijk het nemen van minderheidsparticipaties via het ter beschikking stellen van risicodragend kapitaal in snelgroeiende kleine of middelgrote ondernemingen. In tegenstelling tot Koramic Industries, dat vanuit een lange termijn perspectief opereert, vertrekt Trustcapital vanuit een korte termijn visie. Koramic Finance Company tenslotte is een investeringsmaatschappij die een aandelenportefeuille uitbouwt in beursgenoteerde vennootschappen.

Aandacht voor communicatie

Die laatste vennootschap verlaagde vorig jaar al haar kapitaal met 48 miljoen euro. Financieel eindigt de Belgische structuur in Koramic Holding die op zijn beurt dan weer verankerd is in Luxemburg, aldus nog de website De Rijke Belgen. Dezelfde bron merkt op de vennootschap Koramic Visual Communication ook gekapitaliseerd wordt met 18 miljoen euro. In 2016 nam Dumolin het bedrijf Créaset uit Braine-l’Alleud over. Créaset is toonaangevend in de creatie en realisatie van dragers voor visuele communicatie, onder meer via digitale bedrukking op groot formaat. Créaset vormt nu de spil van de gespecialiseerde divisie Koramic Visual Communication die ook het in Moeskroen gevestigde vlaggenbedrijf Wollux overkoepelt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.