dejonghe-hilde

Clarebout en Conhexa breiden nog uit in Duinkerke

DUINKERKE - Bij de voorstelling van het jaarrapport van de haven van Duinkerke, werd aangekondigd dat de van origine West-Vlaamse bedrijven Conhexa (Hilde Dejonghe en haar man Luc Van Holzaet) en Clarebout Potatoes (van eigenaar Jan Clarebout) nieuwe uitbreidingsinvesteringen hebben gepland. Die investeringen zullen dit jaar nog vorm krijgen in de Noord-Franse haven.  

foto: Luc Van Holzaet en Hilde Dejonge van Conhexa (archief)

De familie Dejonghe was met Conhexa een pionier in de haven van Duinkerke. In de vorige eeuw al werd een stockage- en verwerkingseenheid opgetrokken in de Noord-Franse haven. Sindsdien staat alles in het teken van groei, groei en nog eens groei.  Conhexa staat bekend als invoerder van diepgevroren fruit dat via Duinkerke wordt gedispatcht.

Nu investeert Conhexa in bijkomende logistieke capaciteit. De nieuwe logistieke site en opslagplaats zal 10.000 paletten tellen. Dit zorgt in één klap voor een verdubbeling van de stockagecapciteit. Conhexa, dat wordt geleid door het echtpaar Luc Van Holzaet-Hilde Dejonghe, heeft in de haven van Dunkerque twee filialen: Dunfresh (logistiek bedrijf voor vers fruit) en Dunfrost (diepvrieswaren).

Niet te stoppen

Ook Jan Clarebout plant dit jaar nieuwe investeringen. Het betreft ook hier een uitbreiding van stockage en logistiek. In de zomer van 2024 nam Clarebout al een overslaghal in gebruik van 88.000 paletten, van waaruit de exportactiviteiten worden aangestuurd.

Nu is er sprake van nog eens twee bijkomende logistieke platformen in het hart van de haven van Duinkerke. Die twee sites moeten in principe dit jaar operationeel zijn. Clarebout is met zijn diepvriesfrieten en onder impuls van zijn niet te stuiten voorman Jan Clarebout uitgegroeid tot een wereldspeler. In Duinkerke worden dagelijks 1.400 ton diepvriesfrieten aangemaakt.

Morgen: Haven van Duinkerke toont zich mateloos ambitieus