Nieuws West-Vlaanderen Cleandienst (familie Huys) doet al tweede overname dit jaar

Cleandienst (familie Huys) doet al tweede overname dit jaar

Cleandienst (familie Huys) doet al tweede overname dit jaar

BRUGGE – Cleandienst, het bedrijf van vader ‘Dicky’ en dochter Lucie Huys, neemt collega-bedrijf Helder uit Drongen over. Met de acquisitie van het schoonmaakbedrijf versterkt Cleandienst opnieuw zijn marktpositie in Oost-Vlaanderen. Op de thuismarkt, West-Vlaanderen, heeft Cleandienst ook al het grootste marktaandeel.  

 

Cleandienst, onderdeel van de bedrijvengroep van de familie Huys, neemt het personeel- en klantenbestand van Helder over. De West-Vlaamse marktleider versterkt hiermee haar positie in Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Ardennen.

De keuze om Helder over te laten aan een familiale speler met dezelfde normen en waarden was snel gemaakt. Dat zegt Mathieu Van Welden. “Door de razendsnelle groei die Helder kende afgelopen jaren, werd besloten om te smelten met een stabiele partner”, zgt de CEO va het Oost-Vlaamse bedrijf. “Sinds de oprichting in 2016 spitste Helder zich toe op periodieke schoonmaak bij voornamelijk vrije beroepen en KMO’s. We verzekeren hiermee de verdere groei en vonden een goede mentor voor onze 16 gemotiveerde collega’s’.

Dit is de zesde overname die Cleandienst doet sinds de oprichting in 1990. Het begon destijds allemaal met de overname van het Kortrijkse Bouwschoon Vlaanderen (van de vroegere eigenaar, wijlen André Cambien), waarmee voor het eerst een provinciale dekking werd georganiseerd. Sinds haar intrede in 2016 bleef ook Lucie Huys niet bij de pakken zitten. Het overnamepad waar ze zich op bevindt is niet langer een onbekend terrein en ze heeft de smaak te pakken. “Wij kijken uit naar een verdere uitbreiding in Vlaanderen met behoud van de kwaliteit en korte communicatielijnen, waarvoor wij gekend staan”, aldus Lucie Huys die de zaken operationeel aanstuurt.”

Tal van vacatures

Cleandienst heeft tal van vacatures waarbij de zoektocht uitdagender is dan voorbije jaren. De extreme noodkreten die de particuliere sector slaken, kent Cleandienst gelukkig niet. “Wij maken het verschil door de focus te leggen op het behouden en ontwikkelen van talent”, zegt Lucie Huys. “Nieuwe en huidige collega’s worden gehoord in hun vraag naar een aangepaste dienstregeling met balans in werk en privéleven. Toetreden tot de Cleandienst familie betekent dat je geniet van de voordelen te werken voor zowel een familiebedrijf als een grotere speler. Het lokale team zorgt voor een korte communicatielijn, waarbij snel geschakeld wordt. Ook het vaste gezicht die de collega’s kennen biedt de houvast die typisch is aan een familiebedrijf. Anderzijds bieden wij professionele opleidingen en werken we met ergonomische en duurzame materialen.”

Tweede generatie familiebedrijf

Cleandienst is een tweede generatie familiebedrijf dat zich toespitst op verschillende activiteiten: CleanOffice, CleanWindows, CleanSchool, CleanRetail, CleanIndustry en CleanWorks. Cleandienst maakt onderdeel uit van de familiale groep Recon van Benedict – Dicky- Huys. Naast Cleandienst vormen ook Recon Bouw (Wim Huys), Recon Damage Solutions (Bob Huys) en Ascot Projects (Vic Huys) een sterk front.

 

Foto (D.Coghe): Lucie Huys en Mathieu Van Welden

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.