Nieuws West-Vlaanderen Conny Vandendriessche wordt bestuurder bij Xior

Conny Vandendriessche wordt bestuurder bij Xior

Colette Dierick en Conny Vandendriessche.

Conny Vandendriessche wordt bestuurder bij Xior

ROESELARE – Conny Vandendriessche heeft er een bestuursmandaat bij. Kotenbouwer Xior heeft zopas twee nieuwe topbestuurders benoemd: Colette Dierick (ING) en Conny Vandendriessche. Zij krijgen elk een zitje in de achtkoppige Raad van Bestuur van het bedrijf.

 

 

Colette Dierick was tot vorige week actief als CEO en managing director van ING Luxembourg. Daarvoor was ze zowel bij ING als Record Bank verantwoordelijk voor onder meer de Belgische retail -en private banking-activiteiten, digital channels en marketing. Dierick is ook bestuurder bij de beursgenoteerde vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Nextensa.

Conny Vandendriessche maakte naam als oprichter en CEO van Accent Jobs dat intussen uitgroeide tot The House of HR, waar ze vandaag nog steeds actief is als bestuurder en lid van het ESG Comité. Vandendriessche richtte ook Stella P., een bedrijf gespecialiseerd in de samenstelling van raden van bestuur en adviesorganen, en het investeringsfonds We Are Jane op.

“Conny brengt een stevige dosis ondernemerschap met zich mee en zal het Europees groeiverhaal van Xior ondersteunen vanuit haar eigen ervaring als succesonderneemster”, zegt Xior in een persbericht. “Met Colette Dierick heeft onze Raad van Bestuur opnieuw een zeer ervaren financieel profiel met kennis van vastgoedinvesteringen en –financiering.”

Beide onderneemsters zetelen in de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar en zijn eveneens lid van het Auditcomité en het Benoemings –en Renumeratiecomité van Xior. Vandendriessche zetelt ook in het Ethics & ESG comité van Xior.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.