Nieuws West-Vlaanderen ConXioN neemt cybersecurity specialist uit Roeselare over

ConXioN neemt cybersecurity specialist uit Roeselare over

ConXioN neemt cybersecurity specialist uit Roeselare over

DEERLIJK – ConXioN, de IT-dienstverlener uit Deerlijk, zet haar groei verder met de overname van de Roeselaarse cybersecurity speler FORT:LOX. Met deze overname bevestigt ConXioN duidelijk dat het kiest voor een strategie waarbij security primeert. ConXioN is sinds 25 jaar voornamelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen maar bedient klanten doorheen heel België. Zij kunnen rekenen op de expertise van een 110-tal medewerkers. ConXioN, het bedrijf van Chris Debyser, zet jaar na jaar sterke groeiprestaties neer met een geconsolideerde omzet van ruim 30 miljoen euro.

FORT:LOX, onder leiding van Koen Verlinde, is gevestigd in Roeselare en gespecialiseerd in endpoint- en netwerksecurity voor kleine en middelgrote bedrijven. Na de oprichting in 2005 telt het bedrijf intussen zeven specialisten die verder vanuit Roeselare zullen opereren.

ConXioN is een IT-dienstverlener uit Deerlijk met 25 jaar expertise en ruim 110 werknemers. ‘Voor de klanten betekent dit een bredere expertise onder één centraal aanspreekpunt,’ verduidelijkt ConXioN-oprichter en -CEO Chris Debyser. Door de overname breidt ConXioN haar eigen security-afdeling uit met een team van gecertificeerde collega’s.

Expertise opbouw

Voor Koen Verlinde bleek het een logische volgende stap om bij de ConXioN-groep aan te sluiten. “ConXioN is ondertussen een gevestigde waarde in het Vlaamse IT-landschap”, zegt Verlinde. “Kunnen rekenen op hun brede IT-expertise, hun met de ‘Microsoft Partner of the Year 2021 for Belgium’-bekroonde Microsoftkennis en het hoogtechnologische ConXioN Experience Center, betekent een grote meerwaarde voor onze klanten.”

De overname van FORT:LOX is voor Debyser hoofdzakelijk een investering in nog meer security-expertise: “Security is niet langer een klein onderdeel van een bedrijf”, aldus Debyser. “Het moet diep in ieder proces verweven zijn. Daarom willen we onze bestaande security-competenties en -kennis verder verbreden en verdiepen met deze overname. We willen onze klanten een zo breed mogelijke waaier aan oplossingen bieden en daarbij moet een uitstekende beveiliging van de IT-infrastructuur voorop staan. De overname past dan ook in de ambitie van ConXioN om een toonaangevende security-expert in West- en Oost-Vlaanderen te worden. Een sterk merk met een uitmuntende reputatie, zoals FORT:LOX, draagt hieraan bij.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.