Nieuws West-Vlaanderen Copahome vindt in Servië een springplank voor nieuwe groei

Copahome vindt in Servië een springplank voor nieuwe groei

Copahome vindt in Servië een springplank voor nieuwe groei

KORTRIJK – Het Kortrijkse Copahome, specialist in textiel voor raamdecoratie en -aankleding, heeft ook in coronatijden een sprong voorwaarts gemaakt. De eigenaarsfamilie Vervisch – vader Patrick en zoon Edward – deed in 2018 een strategische investering met de bouw van een nieuwe fabriek in Servië, met een dubbel doel: alles in eigen beheer produceren en ook  anticiperen op de alsmaar toenemende vraag, ook vanuit dat deel van Europa. Een geslaagde duozet, zo blijkt vandaag.  

“In 2018 hebben wij naast onze productie in Kortrijk een extra productie gestart in Zrenjanin, Servië”, Edward Vervisch. “Vroeger kochten wij onze houten en aluminium jaloezieën, doupli en plisségordijnen bij buitenlandse leveranciers op maat. We hebben echter de strategische keuze gemaakt om opnieuw alle producten in onze ruime assortiment (12 productgroepen) zelf te maken. Hierdoor is geen sprake van een delokalisatie maar het opnieuw in handen nemen van onze eigen producten. Dit zorgt voor een grote complexiteit maar ook voor een strategisch voordeel.”

State-of-the art nieuwbouw

Na een start met vallen en opstaan bleek de opstart in Servië al snel een schot in de roos. “Waar we in 2018 met 5 operators begonnen is Talent 4 Blinds (zo heet het productiebedrijf) uitgegroeid tot een volwaardig productiebedrijf met 120 werknemers die niet alleen aan Copahome levert maar ook aan meerdere private label klanten over Europa”, aldus Edward Vervisch. “De groei blijft zich doorzetten waardoor wij al snel ons gebouw van zo’n 2.000 m² ontgroeid zijn en op zoek gingen naar een verhoging van onze capaciteit. Die komt er nu met de bouw van een nieuwe productiehal zo’n 10 kilometer van onze huidige productie. Het gebouw zal zo’n 7.000 m² groot zijn en ervoor zorgen dat wij naast de huidige producten ook nieuwe productgroepen kunnen toevoegen aan ons assortiment. De werken zijn deze maand gestart en zijn voorzien om afgerond te zijn juni 2022.”

Talent 4 Blinds maakt houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, doupli en plissé alsook Easy Fit kaders (handige kaders met magneetstrips waardoor de producten kunnen gemonteerd worden zonder te boren).

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.