Creadomus neemt parking Euratechnologies in portfolio

RIJSEL - In het Rijselse wetenschapspark Euratechnologies zijn de werken voor de aanleg van een nieuwe reuze parking volop aan de gang. Euratechnologies is met zijn 80.000 vierkante meter een 'stad in de stad'. Het West-Vlaamse Creadomus verwierf de grond waarop het Franse aannemingsbedrijf Rabot (één van de grootste van Frankrijk) de werken voor zijn rekening neemt. Creadomus pakt ook uit met een aantrekkelijke 'parkingformule' voor beleggers. 

Op de site Euratechnologies zijn er momenteel 300 bedrijven en liefst 4000 medewerkers dagelijks aan de slag. Grote namen als IBM, Microsoft, Cap Gemini, TATA, en honderden start-up bedrijven zijn er actief. In deze fase wordt Euratechnologies nog verder uitgebouwd met de bedoeling onderdak te verlenen aan circa 10.000 medewerkers. Het Rijselse bedrijvenpark tekent ook voor zo'n 500 events per jaar en telt op jaarbasis zo'n  60.000 bezoekers. "De nood aan parking is dan ook hoog", vertellen Pieter Depoortere en commercieel directeur Stephane Vandendaele namens Creadomus. "Daarom worden 580 nieuwe parkingplaatsen voorzien die in principe dit jaar nog in gebruik worden genomen. De parking is liefst 20.000 vierkante meter groot. Het gros van dat aanbod is al gereserveerd via een abonnementsformule. Er wordt gebouwd op 6 niveaus (5 bovengronds). Particuliere beleggers kunnen drie parkingplaatsen in eigendom verwerven voor 100.000 euro. Gezien het wemelt van de activiteiten op Euratechnologies en gezien de grote vraag, ligt een mooi rendement in het verschiet."     

Creadomus is aan de slag als projectontwikkelaar en onderscheidt zich in de markt door zowel de bouw als de uitbating van een project op zich te nemen, ofte een full service van A tot Z. Creadomus is gespecialiseerd in de uitbouw én exploitatie van toeristisch vastgoed, tweede verblijven, publieke parkings en sociaal vastgoed. "We stellen onze projecten ook open voor individuele beleggers, zoals particulieren, patrimoniumvennootschappen en managementvennootschappen", aldus Depoortere. "In Rijsel dient er zich nu ongetwijfeld een buitenkans aan voor kleine beleggers. We werken op het terrein alvast samen met een grote naam als Indigo voor de dagelijkse uitbating."