Nieuws West-Vlaanderen Dana investeert opnieuw fors in zijn Brugse vestiging

Dana investeert opnieuw fors in zijn Brugse vestiging

Dana investeert opnieuw fors in zijn Brugse vestiging

BRUGGE – De Amerikaanse multinational Dana investeert in Brugge de komende 18 maanden meer dan 9 miljoen euro in machines en training om productie-, engineering- en technologische oplossingen te leveren voor het aandrijven van voertuigen en machines over de hele wereld. Dat heeft de bedrijfsleiding laten weten in een persmededeling. Dana ontwikkelt, produceert en distribueert transmissiesystemen voor de auto-industrie en heeft in Brugge ruim 500 mensen in dienst. De aangekondigde investering zorgt ook voor nieuwe jobs.

Het Dana Brugge Technology Center staat centraal in Dana’s innovatienetwerk, dat verspreid is over negen landen en gezamenlijk meer dan 2.200 ingenieurs, technici en wetenschappers huisvest die zich toeleggen op baanbrekende innovaties voor de mobiliteitssector en voor industriële klanten. De investering zal ook zorgen voor extra jobs.

Dana Belgium maakt nu deel uit van de Off-Highway Drive and Motion Technologies groep binnen Dana. In Brugge worden vooral aandrijfsystemen gemaakt voor zware, industriële voertuigen voor de mijn- en bosbouw, havens en de constructiesector.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.