Nieuws West-Vlaanderen Danneels zet nieuwe landmark neer in Brugge

Danneels zet nieuwe landmark neer in Brugge

Danneels zet nieuwe landmark neer in Brugge

BRUGGE – Projectontwikkelaar en familiebedrijf Danneels (met vestigingen in Brugge en Duffel) wil tegen 2023 een nieuwe landmark inplanten in Brugge: de Queen’s Tower. Het high end project (met flats tot 1 miljoen euro) wordt deze week officieel gelanceerd. Het ontwerp met 19 luxueuze, appartementen is van de hand van het gerenommeerde Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte, dat eerder al diverse internationale prijzen won.

25 meter of 8 verdiepingen hoog, terrasoppervlaktes tot 150 vierkante meter, een indrukwekkende moderne architectuur, met een uitzonderlijk vergezicht op de Brugse binnenstad. De nieuwe Queen’s Tower die projectontwikkelaar Danneels straks in de Koningin Astridlaan in Brugge uit de grond doet rijzen, wordt een imposant en knap staaltje van hoogbouw die zijn gelijke niet kent in de Brugse rand. “Het is een mooi voorbeeld van kwalitatieve verdichting die past binnen de woonpolitiek van een grote centrumstad,“ zegt de (Nederlandse) CEO Karsten Foekens namens Danneels (zie foto).

Wie de Koningin Astridlaan vanaf de rotonde aan de Vives Hogeschool indraait richting Sint Michiels, kent het beeld vast goed. Aan de rechterkant van de weg staan naast het enorme schoolgebouw enkel maar een aantal flatgebouwen, die dateren uit de jaren ’70 -’80. Daartussen plots, op de hoek met de Xaverianenstraat, de enige twee villa’s/huizen in de schaduw van alle omringende hoogbouw.
In 2022 verdwijnen ook deze woningen definitief uit het straatbeeld om plaats te maken voor een opvallende en moderne woontoren: Queen’s Tower, een uniek en best wel prestigieus project voor de stad Brugge en het hele Brugse ommeland.

Vernieuwende eyecatcher

“We bouwen voor alle duidelijkheid geen mastodont”, vertelt Karsten Foekens, CEO van projectontwikkelaar en bouwkantoor Danneels uit Brugge. “Wel een verfijnd, vernieuwend vastgoedproject dat tot op vandaag in onze stad eigenlijk zijn gelijke niet kent. En dat om de eenvoudige reden dat het hoogst uitzonderlijk is dat je in Brugge 8 lagen hoog kan bouwen. Normaal beperkt het zich altijd tot 3 of 4 lagen. Maar het Bijzonder Plan van Aanleg liet het hier toe. ”
Volgens architect Damiaan Vanhoutte zal de Queen’s Tower extra opvallen door zijn sculpturale look. “Het gebouw heeft een schuine betonwand met een plankenbekisting over de volledige hoogte en dat geeft het project nog meer elegantie”, zegt Vanhoutte. “Queen’s Tower zal het straatbeeld dus domineren en wordt een echte eyecatcher. Hoe hoger je komt, hoe groter de appartementen en hoe mooier het exclusieve uitzicht, ook op de stad. We opteerden qua materialen vooral voor het koele beton, met warm hout en grote glaspartijen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.