David Maenhout (Chocolatier M) is de Belgische chocolatier numero uno

KNOKKE  - Topchocolatier David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke-Heist is in Ter Groene Poorte in Brugge uitgeroepen tot allereerste Belgium Chocolate Peronality of the Year. De Belgium Chocolate Awards, een nationale wedstrijd voor pralines en chocolade tabletten, werd voor een volle aula afgesloten met deze nieuwe award. Deze erkenning werd in het leven geroepen om een Belgische chocolatier te bekronen die zich kan onderscheiden op het vlak van topkwaliteit, innovatie, duurzaam ondernemen en vooral een voorbeeld zijn voor alle collega’s en jongeren.

 

Uit tien genomineerden werd David met voorsprong als winnaar verkozen. David Maenhout kon zich afgelopen jaren op een positieve en inspirerende manier onderscheiden, wat een uitzonderlijke prestatie is  volgens het vakblad Chocolaterie magazine.

"Dit is een ongelooflijke eer die me te beurt valt", laat David Maenhout verstaan in de nieuwsbrief van Knokke-Heist. "Kwaliteit en klantvriendelijkheid staat bij ons altijd voorop. Maar daarnaast is zoals blijkt dus ook de omgang met collega’s, leveranciers, personeel, stagiairs die uit heel de wereld komen o zo belangrijk in het totaalplaatje. Deze erkenning is dan ook een pluim voor het werk dat ik samen met Isabelle en ons schitterend team dagelijks verzet. En dan nog de eerste mogen zijn om deze nieuwe award te mogen ontvangen doet héél véél deugd’ aldus David.

Overal inspiratie

Als dynamisch chocoladebedrijf is Chocolatier M van David Maenhout en Isabelle Hertsens reeds vele jaren een gevestigde waarde in de Sylvain Dupuisstraat in Knokke-Heist aan de Belgische kust. Gespecialiseerd in het maken van gastronomische chocolade van absolute topkwaliteit.

Zijn inspiratie haalt David overal: uit zijn samenwerking met topchefs, uit de natuur en lokale producten, tijdens vele reizen en foodfestivals van Knokke-Heist tot Seoul. Elke creatie heeft een boeiend achtergrondverhaal en een trendy look. In het verleden werd David reeds allereerste Chocolatier van het Jaar door Gault&Millau en won hij diverse internationale prijzen, onder meer met de beste praline ter wereld en ook met zijn innovatie award voor zijn pralines. David is ook reeds Callebaut Chocolate Ambassador voor de Belgische chocolade.